Recept: espresso martini pancakes

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: espresso martini pancakes.

 

 

 

We hebben het regelmatig over Angostura bitters, want het is een onmisbaar goedje als je thuis wel eens cocktails maakt.

Maar ook in de keuken komt het heel goed van pas, want wist je dat je met dit kruidenbitter bijvoorbeeld ook heel lekkere nootjes roostert? Superhandig spul, en groot was dan ook de pret toen we ontdekten dat het bedrijf met een nieuwe variant is gekomen. En zeker de choco-liefhebbers onder ons werden hier behoorlijk enthousiast van.

 

Personen: 3

 

INGREDIËNTEN
Voor het beslag

  • 200 g bloem
  • 1 el oplos-espressopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 200 ml volle melk
  • 10 scheuten (‘dashes’) Angostura® cacao bitters
  • 3 eieren
  • 25 g boter, gesmolten

 

Voor de topping

  • 100 ml espresso-siroop (iets minder kan ook)
  • 3 el suiker
  • 10 scheuten (‘dashes’) Angostura® cacao bitters
  • 150 g roomkaas
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 1 el bruine rum of wodka
  • 40 g chocola, geschaafd

 

Angostura cacao bitters! Of net andersom, op z’n Engels cocoa bitters, maar hoe dan ook een groot feest voor álles wat opknapt van de aardse toevoeging van een hintje cacao. Dit wordt bij ons nu een standaard onderdeel van de espresso martini, maar omdat lunchtijd daar nog iets te vroeg voor was kozen we vandaag voor een ietwat ‘gewatteerde’, zachte afgeleide daarvan: deze verrukkelijke fluffy espresso martini pancakes!

 

Zo maak je de espresso martini pancakes met Angostura® cacao bitters

  • Meng alle pannenkoek-ingrediënten met een garde in een grote kom.
  • Laat even rusten.
  • Smelt een beetje boter in een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet een halve soeplepel beslag in de pan, kijk hoeveel er tegelijk in je pan passen.
  • Laat ongeveer 2 minuten bakken, totdat je meerdere kleine belletjes ziet ontstaan in de bovenkant en draai de pancakes dan om.
  • Laat nog een kleine 2 minuten bakken op de andere kant en laat ze even rusten op een bord.
  • Meng de roomkaas, yoghurt, wodka of rum, suiker en cacao bitters met een garde tot een glad geheel.
  • Je kan een stapel van de pancakes maken met steeds een laagje van het room-yoghurt mengsel ertussen, of gewoon per bord een toef ervan op een paar pancakes lepelen.
  • Schenk er tot slot nog wat espresso-siroop over. Yum!!
    Overigens hadden wij een iets kleinere hoeveelheid gemaakt. Maar dat maakte het niet minder feestelijk!

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav