Wat dacht je nou zelf?

 

De vakantie is begonnen en de filmpjes van dronken pubers gaan weer viral. Corona of niet, er moet en zal gefeest worden…

 

Nou, daar zijn ze weer, de foto’s en filmpjes van hossende en zuipende pubers in de krant. Je kunt er de klok op gelijk zetten, iedere zomer is het nieuws. De enige reden dat ze nu even op zich lieten wachten was een pandemie die wat roet in het eten gooide. Ze konden niet weg omdat de wereld op slot zat.

 

Maar nu de grenzen weer open zijn staat de boulevard van Knokke weer vol met 16-jarigen die het alcoholverbod in Nederland weten te omzeilen en genieten van hun meegesmokkelde wodka, Liquor 43 en andere alcoholische versnaperingen. De clubs zijn nog gesloten dus de pubers staan gewoon met hun drank en andere geestverruimende middelen op de stoep en op het strand. Beetje jammer van de regen, maar ja. Dat de politie een ware veldslag moest voeren om honderden jongeren die na sluitingstijd de boel op z’n kop zetten weg te krijgen, hoort er blijkbaar bij.

 

Gelukkig schijnt de zon wel in Portugal. Er is ook een grote groep jongeren met het vliegtuig naar Albufeira vertrokken. Ook daar zijn ze zo in vakantiestemming dat ze vergeten dat je daar twee meter afstand van elkaar moet houden en dat je daar niet in grote groepen mag feesten. Ook de Portugese politie heeft het er maar druk mee, om al die beschonken pubers uit elkaar te halen en naar hun goedkope hotelkamers of campings te terug sturen.

 

En dan zijn deze jongeren verbaasd dat de politie zo hard optreedt. Dat vind ik dan wel weer opmerkelijk. Wat ze doen mag niet en de politie is in het buitenland toch echt wel een tikkie strenger dan hier. Dat had je van tevoren kunnen weten.

 

Natuurlijk snap ik dat die jongeren niet naar Knokke of Albufeira afreizen om een potje te gaan ganzenborden. Maar probeer je dan een beetje te gedragen. En die enorm hoge boete is ook voor jou. Want dan geldt het gezegde ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. En dan moet je ook niet zeuren.  Wat dacht je nou zelf?

 
 

Bron: ANWB Reiswijzer

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit