Wat betekent ‘flatten the curve’ nu eigenlijk?

 

Feiten, daar wil ik me in deze rare tijden aan vasthouden. Ik probeer zoveel mogelijk feiten over het coronavirus te vinden zodat ik weet wat ik wel of niet moet doen.

 

Zit jij ook aan je beeldscherm geplakt als het gaat om nieuws over het coronavirus? Hoewel ik soms probeer om de golf aan berichten te negeren, wil ik toch wel heel graag weten hoe het zit en wat ik wel of niet kan doen om het virus te ontlopen.

 

In alle wirwar van informatie over het coronavirus is het heel belangrijk dat ik de zin van de onzin weet te filteren. Omdat ik graag in klare taal wil weten waar ik aan toe ben probeer ik juist dat op internet te vinden.

 

Zo heb ik natuurlijk ook gehoord van de manier waarop de Nederlandse overheid probeert om het virus de baas te blijven. Door middel van het ‘flatten-the-curve-model’, in het Nederlands: ‘maak de curve plat’ oftewel, vrij vertaald: ‘hou de piek laag’.

 

Dit filmpje op YouTube legt heel duidelijk uit hoe deze methode werkt. Namelijk hoe het coronavirus vertraagd kan worden zodat de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis hun werk kunnen blijven doen. Want dat is het allerbelangrijkste. Alles om te voorkomen dat de ziekenhuizen en medisch personeel overbelast raken en we te maken krijgen met Italiaanse toestanden.

 

 

Flatten the curve dus. Duidelijker kan ik het niet maken.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit