Deze musea zijn wel geopend

 

Houd je van musea, en vind je het ook zo jammer dat die nu gesloten zijn? 

 

Dankzij Google Arts & Culture kun je ruim 500 musea toch bezoeken door ze op je beeldscherm te toveren. 

 

Ik vind dit echt een uitvinding! Na deze gekke week thuis was ik namelijk een beetje uitgekeken op Instagram en de onlineshoppingsites. Inmiddels ben ik ook scheel van het Netflixen en wel toe aan wat anders.

 

Zo zag ik dat je via het wereldwijde web nog zoveel meer kunt bekijken dan nieuwe schoenen of de laatste aflevering van Grace en Frankie.

 

Klik maar eens hier, dan gaat er een kunstwereld voor je open, daar ben je wel even zoet mee!

 

Heerlijk koekeloeren naar de mooiste schilderijen. Middeleeuws of juist hypermodern, alles is te zien. Je kunt een kijkje nemen in het Rijks, het Van Gogh of het Haagse Mauritshuis. Of wil je verder over de grens?

 

Ik geef je een voorbeeldje.

 

In Parijs, mijn favoriete stad, staat het Musée d’Orsay. Met een enorme collectie is er heel wat te ontdekken. En dat kan zo makkelijk. Je klikt op het schilderij van je keuze en krijgt meteen een heleboel informatie over de schilder en zijn werk. 

 

Maar dat is niet alles. Je kunt ook zien hoe dit voormalige station werd omgetoverd tot een prachtig museum. 

 

En kun je het shoppen niet laten? Sommige musea hebben hun (online) winkels niet gesloten. Dus daar kun je nog gewoon je slag slaan!

 

Veel plezier en laat je weten wat voor moois jij hebt ontdekt?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit