Dag 4 thuis: wat je kunt doen als je klaar bent met Netflixen

 

Misschien dat ik stiekem al google naar puzzels van 1000 stukjes, misschien.

 

Het zou ook kunnen dat ik om de haverklap facetime met Jan en alleman, omdat ik mensen mis, zou ook kunnen. Lil wilde bijna haar gordijnen wassen, bijna. Maar verder bewaar ik m’n social distance zoveel als ik kan, zonder mijn routine al teveel te verstoren.

 

Alexander Klöpping zei het nog maar een keer bij JINEK: hou zoveel mogelijk een ritme aan (hier trouwens nog wat tips om lekker thuis te werken). En dus sta ik om 06:45 uur sharp op, ontbijt ik samen met mijn vriend, gaat hij naar zijn werk (jaloers) en wandel ik een uurtje in het bos voordat ik mijn laptop openklap. Terwijl ik werk staan er allerhande brouwsels en soepen op het fornuis te pruttelen, waar ik tussendoor ter afleiding in kan roeren. Rond de lunch maak ik uitsmijters, roerbakkerige toestanden of grill ik groenten dat het een lieve lust is. Even een bliksembezoek aan de supermarkt of bloemist en weer door. Shakespeare schreef King Lear terwijl hij in quarantaine zat, dus een dagje alleen werken moet lukken.

 
Maar als het werk af is, je Élite 3 uitgebinged hebt en iedereen die opneemt via FaceTime lastiggevallen hebt, wat dan? Nou, heel veel, King Lear schrijven bijvoorbeeld. Of als je dat net een beetje té vindt, dan zijn dit wat minder hoogdravende opties.

 

1. Eindelijk die verrekte plint afwerken
Ieder normaal mens heeft een onafgewerkt klusje in huis. Ik durf zelfs te beweren dat je ergens nog een losse plint hebt liggen of een snoer waar nodig een kabelgoot omheen moet. De bouwmarkt is open en bezorgt trouwens ook in je onafgemaakte huis, dus trek die kluskleren maar aan en aan het werk.

 

2. Help iemand
Ben je fit, kan je even niet werken en heb je meer uren in je dag dan je op kan vullen? Mooi, want er zijn genoeg mensen die hulp kunnen gebruiken. Begin bij je buurman en buurvrouw op leeftijd en als je daar een kaartje door de bus hebt gedaan, meld je je aan bij het Rode Kruis.

 

3. Iets leren
Leer gitaar spelen, ga op digitale Italiaanse les, volg een online masterclass mediteren. Doe er alles aan om over drie weken slimmer dat huis uit te komen dan je erin ging.

 

4. Uitgebreid koken
Of koken met wat er überhaupt nog in de supermarkt ligt, want ik begin me een petit peu te schamen voor de types die toch maar de schappen leeg blijven roven. Ik had de keuze uit één zak uien en vegan gehakt en dat werd: uiensoep. Maar omdat je nu toch thuis bent is het de uitgelezen kans om te stoven dat het een lieve lust is.

 

5. Sporten in je woonkamer
Ik pak samen met Kiki (op afstand hoor) de lesjes van The Gym Republic mee vanuit de woonkamer. Sportpak aan, gordijnen dicht (want dat hoeven de buren niet te zien) en gaan. Het is goed voor je bovenkamer én je lijf en je vult er weer een uurtje mee.

 

6. Eindelijk je kledingkast opruimen
We eindigen allemaal met een strak opgevouwen kast waarin de kleding op kleur hangt, ben ik bang.

 

Jan of alleman, als jullie nog iemand om te bellen zoeken: ik heb nog tijd tussen mijn opa en oma en collega’s in. En zit je in thuisisolatie in ’s Graveland? Ik doe met liefde een boodschap voor je.

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans