Waarom willen we dit allemaal weten?

 

Tineke wil niks met de buik van Frans Duijts te maken hebben. Maar ze ontkomt er gewoonweg niet aan.

 

Deze week werd bekend dat Frans Duijts een maagverkleining zou ondergaan en meteen was het al zover. Hij ging onder het mes in de kliniek van een flink verbouwde mevrouw, en zij zette in ruil voor de operatie de beelden van deze ingreep op Instagram.

 

Op zich niet zo erg, want ik zit niet op Instagram, dus theoretisch gezien zou ik er alleen mee lastig gevallen worden als ik er dáár dan naar ging kijken.

 

Maar helaas. Diezelfde mevrouw van de kliniek had ook al eens reclame gemaakt met de ingrepen van Patty Brard, terwijl Patty Brard haar nog nooit had ontmoet. En dat mag niet.

 

Ook had ze de vriendin van de ex (snap je het nog?) van Samantha (Barbie) de Jong een paar welgevormde billen cadeau gedaan, door deze implantaten aan te brengen in ruil voor het exclusieve verhaal over de zelfmoordpogingen van Samantha, die zij dan weer online mocht zetten als reclame voor haar kliniek.

 

Wat het één met het ander te maken heeft, dat ontgaat me, maar als goede vader doe je dat natuurlijk onmiddellijk.

 

Als jouw kind haar moeder vindt na een zelfmoordpoging, dan vertel je dat graag voor de camera in ruil voor een paar dikke billen. Want als die dikke billen weer ‘uit’ raken, dan doet Barbie vast wel weer iets dat het vertellen waard is en waarmee je vriendin die billen dan weer kan laten verwijderen. Dat is: als je tegen die tijd niet weer een andere vriendin hebt, want dan zoekt ze het maar uit met haar dikke kont.

 

Maar door dat soort idioterie werd de eigenaresse van de kliniek dus ineens ook interessant voor nieuwsprogramma’s en gingen ook zíj op televisie aan de haal met de gewichtige ingreep van meneer Duijts.

 

Daardoor zat ik het, van schrik, dus ineens Spaans benauwd te hebben voor de televisie bij het zien van die akelige beelden. Want wil ik dit zien? Nee, natuurlijk niet!

 

Bovendien had het veel minder bloederig gekund, want ik las ook een verhaal van een mevrouw die twintig kilo was afgevallen met een ‘hypnotische’ maagband. En daar komt dus geen snee (brood) aan te pas en het schijnt net zo goed te werken.

 

Als Frans Duijts dát nou had gedaan… Want daar had ik de beelden dan wél van willen zien.

 

Het lijkt me sowieso heel handig om sommige mensen (iets) wijs te maken onder hypnose. Ik zou ook de beelden wel willen zien van Trump die onder hypnose wordt wijsgemaakt dat hij een Mexicaanse schoonmaker in Groenland is ofzo. Dat lijkt me nou wel leuk om naar te kijken. Lekker op de bank, met een zak chips voor de televisie hangen, en dan…

 

O nee, die chips maar niet doen. Voor je het weet heb ik dan een maagverkleining nodig en gaan de beelden daarvan de hele wereld over.

 

Nee, laat ik maar gewoon gezond eten en de televisie maar wat vaker uitlaten.

 

Dan word ik sowieso al minder vaak ‘ge-in-Trump-eerd’ met schokkende beelden.  

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke