Waarom we stiekem blij zijn dat de zomer is afgelopen

zin in de herfst

 

Ben ik de enige die het absoluut niet erg vindt dat er nu alweer pepernoten in de supermarkt liggen?

 

 

 

Stiekem heb ik wel weer zin in die herfst en zelfs al een beetje in de winter. Oké, ongetwijfeld zit ik over drie maanden volle bak in een winterdepressie, maar op dit moment word ik best wel gelukkig van deze regenachtige dagen. Opkrullen op de bank en niet meer naar buiten hoeven: het is weer de hoogste tijd om te coconnen. Wat een fijn vooruitzicht, zeg. 

 

Ben jij er juist rouwig om dat de zomer is afgelopen? Dan heb ik hieronder een lijstje voor je gemaakt met dingen waar je naar uit kan kijken:

 

1. Je mag weer heerlijke warme en zachte kleding aan

Joggingpakken, onesies, grote wollen truien, oftewel: alle kleding waar je het liefst in wil wonen mag je weer uit de kast trekken. Een paar dikke fleecesokken erbij om het af te maken; gelukkiger kun je mij niet krijgen.

 

2. Het huis mag weer een knus holletje worden

Kaarsjes aan, gordijnen dicht en zachte dekentjes op de bank. Zeg nou zelf: dat is toch best gezellig?

 

3. Het bioscoopseizoen is weer geopend

Als er iets is dat ik ontzettend mis tijdens de zomer, dan is het wel naar de bioscoop gaan. Natuurlijk kun je het hele jaar door films zien, maar wie gaat er nou met 26 graden naar de bioscoop? Daar vind ik zelf vrij weinig aan. Daarbij neemt het aanbod van films ook weer flink toe richting de herfst, dus ik ben er meer dan klaar voor om weer wekelijks de bios te bezoeken.

 

4. Winterjassen en laarzen shoppen

Mijn lievelingsactiviteit ieder jaar weer, is het vinden van de perfecte winterjas en een paar mooie laarzen. Zo’n heerlijke jas waar je in kan verdwijnen en die ook nog eens stijlvol is; dat is natuurlijk het ultieme doel. Mijn zoektocht gaat vanaf vandaag beginnen.

 

5. Niet meer druk in de weer hoeven zijn met je ‘summerbody’

Als een bezetene sporten omdat het bijna zomer is: dat kan je vanaf nu helemaal loslaten. Oké, je hoeft jezelf niet opeens te verwaarlozen, maar de druk neemt toch wel wat af. Het is namelijk tijd om de winterbody klaar te stomen, vandaar dat die pepernoten waarschijnlijk nu al in de winkel liggen.

 

6. Je komt makkelijker onder sociale verplichtingen uit

Waarom? Nou, omdat het regent bijvoorbeeld, of mischien wel hagelt over een tijdje. Heeft er iemand dan nog zin om te fietsen? Met koud weer nemen sociale verplichtingen behoorlijk af ten opzichte van de zomer. Laat dat nou iets zijn waar ik dolgelukkig van word. Even weer een paar maanden m’n sociale batterij opladen voor de volgende zomer.

 

7. Onbeperkt eten bestellen zonder schuldgevoel

Het UberEats-seizoen breekt bij deze ook weer aan, want met al die regen mag je toch best wat eten bestellen? Stel je voor dat je kou vat, onderweg naar de supermarkt. Dat moeten we niet hebben natuurlijk.

 

8. Je hebt weer alle tijd om Netflix uit te spelen

Alle series die je nog steeds op je to-watch lijstje hebt staan, daar is het nu de hoogste tijd voor. En wat dacht je van de nieuwe (slechte) kerstfilms die nu alweer op Netflix staan? Precies, die moeten we uiteraard allemaal grondig bekijken.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com