Waarom kan Tikkie niet zelf een reminder om te betalen sturen?

dit sterrenbeeld komt het minst voor

 

Ik ben heus geen knieperd en zal je dus nooit een Tikkie voor 3 euro sturen. Maar boven een tientje vind ik het geen probleem om geld terug te vragen.

 

 

 

Zeker als ik voor een hele groep heb voorgeschoten, dan zijn een paar losse tientjes al snel een groot bedrag waarvan ik het wel fijn zou vinden als het weer op mijn eigen rekening belandt. Maar als iemand na verloop van tijd nog steeds niet op mijn betaalverzoek heeft gereageerd word ik toch een tikkie zenuwachtig. Want ik durf namelijk niet nog een keer te vragen om te betalen. Ik vreet nog liever de hele week bietjes, dan dat ik om mijn geld moet vragen. Stom he?!

 

Zou het dan ook niet superfijn zijn als Tikkie, of een andere dienst die je betaalverzoek appt, na verloop van tijd uit zichzelf een remindertje stuurt aan degene die nog niet betaald heeft? Dan hoef ik niet met lood in mijn schoenen een nieuw appje te sturen met het allervriendelijkste verzoek of je misschien heel erg alsjeblieft toch zou willen betalen. Please?

 

Natuurlijk snap ik heus wel dat mijn betaalverzoekje soms in een tsunami van appjes beland en de wanbetaler in kwestie zich van geen kwaad bewust is. Domweg over het hoofd gezien, of straal vergeten. Dat kan de beste overkomen. Maar er zijn ook van die types die doen alsof hun neus bloedt en stilletjes afwachten. De zogenaamde freeriders, die het heel normaal vinden dat jij de avond uit betaalt, inclusief duur parkeren. Of die na een gezellige lunch met drie dikke zoenen gedag zegt. En juist dan zou ik de gifbeker aan me voorbij willen laten gaan en Tikkie dat kooltje uit het vuur willen laten halen. Dat de app gewoon met een stalen smoel een herinnering stuurt, zo van ‘hé, jij daar… betalen en snel een beetje!’

 

Goed voor mijn bankrekening en mijn gemoedsrust. Ik heb geen idee of dat technisch gezien allemaal mogelijk is, maar wat een vondst zou dat zijn zeg!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit