Zien: trailer documentaire Harry & Meghan op Netflix

 

Als je dacht dat die Britse royals al niet zo heel lekker lagen met elkaar, zet je dan maar schrap: het wordt nog véél erger.

 

 

 

Misschien had je het niet meegekregen, maar Harry en Meghan tekende een tijd geleden al een contract met Netflix. Die actie zal al niet echt lekker zijn gevallen bij William, Kate en Charles in Engeland — maar die zagen waarschijnlijk ook niet aankomen dat ze ook echt met een documentaire zouden komen over zichzelf en de gebeurtenissen rondom het vertrek uit de Royal Family, oftewel The Institution.

 

Mijn gok was ook dat de samenwerking met Netflix vooral projecten zou bevatten over het vrijwilligerswerk van Meghan en Harry. Ik had eigenlijk állerlei soorten projecten verwacht, behalve iets wat echt persoonlijk zou zijn. En dat is dus wel precies wat we krijgen, en de trailer is zojuist door Netflix als een bom gedropt.

 

‘A Netflix Global Event’ wordt dit genoemd, wat uiteindelijk gewoon een sjiekere naam is voor een documentaire. Een releasedatum? Daar hoeven we niet op te rekenen, we krijgen alleen te lezen ‘coming soon’. Tsja, Netflix weet toch wel dat we hier stiekem massaal op gaan wachten — ik gok dat deze docu net zo plots wordt gedropt als de trailer. En dan álle records verbroken gaan worden.

 

Kijk zelf maar naar de eerste beelden, en dan snap je wat ik bedoel. En tsja, ik ben hier ook wel echt zó benieuwd naar. Ik vond het interview met Oprah Winfrey destijds best wel slecht — en het was zó overduidelijk dat Meghan Markle hartstikke mediagetraind is in Amerika en precies weet wat ze moet zeggen tijdens interviews, en dat Harry nog totaal onervaren was met de Hollywood-hype. Zal hij inmiddels net zo media-savvy zijn geworden als zijn vrouw? We gaan het meemaken.

 

 

Beeld: Netflix

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer