Waarom je team Anouk Smulders moet zijn

 

Dat ze soepeltjes in haar bolide van Amsterdam naar Duitsland en waar dan ook rijdt, betekent niet dat Anouk de afslag heeft genomen naar een weg waar alleen maar gezonde en gelukkige mensen heen en weer bewegen.

 

Die weg, die bestaat namelijk niet. Want soms zoef je in de vijfde versnelling en voor je het weet ben je verstrikt in een kettingbotsing en heb je een airbag nodig. En die arbag, die wil Anouk graag zijn.

 

Vorige week stichtte ze haar platform Grace and Us. Wat ze hoopt te doen? Vrouwen inspireren, troosten, helpen of samen gewoon ontzettend en keihard lachen, want als Anouk ergens goed in is, is het in het plukken van de dag.

 

Vorige week gaf Anouk een feest om Grace and Us aan de wereld te tonen en ze vertelde veel verhalen waarvan een echt langs mijn hart schraapte. Het is het verhaal van Ingrid. Anouk postte ooit een foto op Instagram met de tekst dat de dag niet de hare was. Een klus ging niet door, het regende, lekke band, dat werk. Met een joggingpak op de bank postte ze de tekst: ‘Ik heb een k*t-dag, dat mag ook wel eens gezegd.’ Deze opmerking viel voor Ingrid in de categorie First World Problems en ze reageerde met een ferm: ‘Weet je wat pas k*t is? Als je zoon botkanker heeft.’ Ik denk dat bijna iedereen boos was geworden om deze reactie. Anouk niet. Het raakte haar en ze schreef Ingrid een bericht. Dat het haar speet en of ze iets kon doen. ‘Nou,’ zei Ingrid, ‘mijn zoon wordt volgende week 16 en ik zou het zo leuk vinden als hij wordt bedolven onder de cadeaus en felicitaties.’ Die oproep ging op Instagram en sneeuwbalde via het account van Leontine Borsato de wereld door. Gevolg: 1100 felicitaties, ontelbaar veel kaarten en ballonnen. De ironie wil dat Anouk precies op dat moment hoorde dat haar zus acute leukemie had en toen was haar echte k*tdag ook een feit. Ze vond troost bij Ingrid en een vriendschap was geboren.

 

Dus als je wilt weten wat Grace and Us inhoudt, dan heb je hier denk ik wel de essentie te pakken. Neem een kijkje op haar site en lees de mooie verhalen van vrouwen.

 

En Anouk, ik zeg altijd dat jij het in je hebt om koningin van dit land te worden. Die rol is aan iemand anders gegeven, maar de Queen of Hearts, dat ben jij.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach