Waarom je partner meer muggenbulten heeft dan jij

 

5 x waar muggen op afkomen.

 

 

 

Mijn kinderen zijn altijd de klos en ik eigenlijk nooit. Mijn man kan ook rustig een kwartier op jacht gaan naar een mug terwijl ik het kussen over mijn hoofd trek en ‘laat me slapen’ mompel. Gezoem om mijn hoofd is irritant, maar ik weet dat de mug me meestal met rust laat. Waarom ze hem wel en mij niet pakken, was me een raadsel. Tot ik een video zag op Nu.nl met alle antwoorden. Want waarom grijpt een mug de een wel en de ander niet. Komt ‘ie.

 

1.  Muggen komen op geur en warmte af.

Dus niet op licht zoals we altijd denken.  Misschien zien we ze dan beter, maar het is niet zo dat ze daardoor aangetrokken worden.

 

2.  Zweet en alcohol

Daar zijn de muggen dol op. Verklaart wel waarom we op vakantie vaak lek geprikt worden, want dan hebben we een paar slokjes op en hebben we het warm. Na drie biertjes (is bier gezonder dan wijn) al ontstaat er een grote lokroep voor de muggen. En warmte vinden ze ook ontzettend lekker.

 

3.  Vanaf 70 meter ruiken ze je

Dan weet je dat. You can run but you can’t hide.

 

4.  Zwangere vrouwen zijn ze gek op

Die maken meer koolstofdioxide en dat vinden ze heerlijk.

 

5.  Grote mensen

Die trekken ook meer muggen aan dan kleine mensen.

 

Het is geen oplossing, maar je weet in ieder geval hoe het komt.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach