Waarom je dit weekend naar Zoetermeer wil

 

Ja, je leest het goed: of all places is het inderdaad Zoetermeer

 

Normaal gesproken begin ik over een plek ‘ergens in de buurt van Den Haag’ te mompelen als het gaat om mijn woonplaats, maar eigenlijk is dat best onterecht. Sweetlake City, oftewel Zoetermeer, is heus leuk. En nee, met bijna 125.000 inwoners woon ik dus ook niet in een dorp. Tijd voor een lijstje van leuke adressen dus. Laat je het weten als je er bent? Lijkt mij het allergezelligst.

 

Sweet Lake Italy
Voor de pasta, pizza & grill wil je bij Sweet Lake Italy eten, het is een locatie die superfijn is. Met een heerlijk terras, ook fijn met een herfstzonnetje. 

 

De Bakkerswinkel
In het oude dorp, oftewel de Dorpsstraat, staan niet alleen de mooiste en oudste panden van Zoetermeer, er wonen ook zeker een aantal van mijn lievelingstaarten. De lekkerste homemade chocolate cake bijvoorbeeld. Oh, en warm uit de oven geserveerde scones. Loffff.

 

Bo & Ro
De lekkerste amuses en meest creatieve combinaties op een stylish bord is wat je bij Bo & Ro kunt verwachten. Aan het water, met de mooiste sfeerverlichting om je heen.

 

Pavarotti
Voor een klein prijsje eet je een goed gevulde salade, pizza of pasta bij Pavarotti. Tip: houd zeker een plekje over voor de Nutella-pizza als dessert.

 

Hudson
Een trip dwars door de USA. Amerikaanse foodklassiekers in een easy going sfeer + bar + topterras. Bestel de nacho’s dubbel, want die zijn behoorlijk lekker in combinatie met een goed glas wijn.

 

 

Barista Cafe
Waar je niet alleen de allerlekkerste koffies van de stad wegslurpt, maar waar je vooral ook iedere week terug wilt komen voor de Oreo brownie.

 

Chocolate Company
Voor een heerlijk ‘bakkie’ (toch een beetje Haags, hè) on the go, maar vooral ook voor de cocoladefondue. Wel even reserveren, want dankzij de lekkerste koekjes, marshmallows en het verse fruit is de fondue nogal populair.

 

Cinnabon
Do I really need to say more?

 

Noord AA
Vanaf Zoetermeer ben je binnen no-time in Scheveningen. Hoewel Zoetermeer niet aan de kust ligt, hebben we wel Noord AA. Dat is een superfijn strand en dus de perfecte spot voor een lekkere wandeling in de natuur

 

SnowWorld
Alleen al om de steilste indoorpiste van maar liefst 300 meter. Oh, en om het fonduerestaurant. Ik zeg: een dagje wintersport in Zoetermeer, moeha.

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl