Waarom Gember zo goed voor je is

 

Deze week deed ik voor het eerst een sapjes detox. De dinsdag was zwaar, de woensdag een klein beetje beter en op donderdag dacht ik: nou, dat kan ik nog wel een dagje.

 

Maar naast de sapjes drink ik dus shots, met gember, en gekookt water met, jawel, gember. Ook wel bekend als gemberthee, terwijl er dus helemaal geen theïne in zit. Ja ja, een mens leert bij van een detox. Onze Dr. Detox raadt ook aan om vooral heel veel water met gember te drinken. Maar wat doet gember eigenlijk voor je? Zocht ik voor je uit natuurlijk.

 

Ik lees overal dat het een heel veelzijdig ‘knolletje’ is. En ook al sta ik het ‘knolletje’ elke dag van zijn jasje te ontdoen, ik zag het tot nu toch niet echt als een knol. Maar ‘knolletje’ dekt de lading eigenlijk niet, want als ik het wereldwijde web mag geloven is het een magisch goed, die gember.

 

Wat wetenschappelijk aangetoond is over gember:

– Het helpt tegen misselijkheid en overgeven.

– Het bevordert de spijsvertering.

– Het verlaagt je cholesterol.

– Het vermindert spierpijn.

– Het heeft een gunstige uitwerking op je bloedsuikerspiegel.

 

Ik ga nog even een knolletje soldaat maken.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans