‘Waar is mijn erfenis?’

 

 

In dit programma helpt Dennis van der Geest familieleden die bloedbonje hebben om een nalatenschap.

 

Geen groter vermaak dan leedvermaak en ik zal de eerste zijn die bekent dat ze smult van programma’s als Het familiediner en De rijdende rechter. Niets menselijks is mij vreemd en ik kan gebiologeerd kijken naar wat mensen elkaar soms aandoen als ze hun gelijk willen halen.

 

 

Dat laatste geldt zeker als het gaat om een erfenis. Soms zijn er miljoenen te verdelen, is er een foeilelijk schilderij dat tonnen blijkt op te leveren of spreken zussen elkaar al jaren niet meer omdat moeders haar trouwring al bij leven had ‘wegegeven’ aan de een terwijl de ander vindt dat ze er meer recht op heeft. ‘Want hield mama dan meer van jou dan van mij?’

 

 

Sinds het in de jaren zeventig makkelijker werd om formeel te scheiden kwamen er de afgelopen vijftig jaar steeds meer samengestelde gezinnen bij. Met de bijbehorende heibel als een van de ouders komt te overlijden. Want opeens moet je je erfenis niet alleen met je volle broers en of zussen delen, maar ook met de half- of stiefkinderen van je vader of moeder. Dat zorgt vaak voor een heleboel ongemak, zeker als het om veel geld gaat. Dan staan de familierelaties soms opeens op scherp en lopen de gemoederen zo hoog op dat zo’n erfenis een slepende kwestie wordt die jaren kan duren. 

 

 

In Waar is mijn erfenis schiet de presentator families te hulp die er zelf niet meer uitkomen. Samen met erfrechtdeskundigen met verstand van zaken probeert hij de beide partijen weer aan tafel te krijgen om tot een oplossing te komen. Niet makkelijk want de belangen zijn groot of de ‘koude kant’ bemoeit zich er te veel mee. Soms zijn er zomaar kostbaarheden verdwenen of blijkt het testament vervalst. Je kunt het zo gek niet bedenken of erfgenamen vliegen elkaar erom in de haren. 

 

 

Vanavond is de eerste aflevering te zien waarin Tonnie, de kleindochter van de wereldberoemde Amsterdamse kroegbaas Rooie Nelis, er na de dood van haar moeder achter komt dat een nichtje er met de miljoenen vandoor gaat. Hoe dat afloopt kun je vanavond zien op SBS6 om 20.30 uur. 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit