Vrouwen die last hebben van migraine zijn sneller jaloers

 

Ken je dat bizar nare gevoel van migraine? Dat je kop zowat ontploft? 

 

 

 

Dat je alleen nog maar in een donkere kamer kunt liggen met je ogen dicht? Het is geen pretje.

 

Het is zelfs ontzettend naar als je er vaak last van hebt. Maar nu is er uit onderzoek iets opvallends gebleken bij vrouwen die last hebben van migraine.

 

Lesje biologie

Ze zouden namelijk vaker jaloers zijn. Hoofdpijnonderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus MC trekken deze conclusie in twee nieuwe studies naar de effecten van migraine. Migraine is overigens geen aanstellerij, maar het is wel een duidelijke vrouwenkwaal: bij vrouwen komt het namelijk drie keer zo vaak voor als bij mannen. Hoe dat komt? Verschillen in geslachtshormonen spelen hierbij een belangrijke rol. Met name schommelingen in het oestrogeengehalte lijken migraineaanvallen uit te lokken. En mannen hebben testosteron, weet je nog? Vandaar dat het een vrouwenkwaal is. En vandaar dat wij dus sneller een hekel hebben aan het feit dat je eigen man naar een andere vrouw loert.

 

Het gaat over

En die oestrogeen doet ’t ‘m als het gaat om jaloezie in een relatie. Je weet wel, vrouwen die het niet kunnen uitstaan als hun lover alleen al kijkt naar een ander. Vrouwen die groen zien als hun partner een app krijgt van iemand anders. Oestrogeenschommelingen zorgen ervoor dat je je jaloerser kunt worden, en daar hebben vrouwen met migraine dus meer last van, aldus de onderzoekers. Het goede nieuws is wel: na de overgang verdwijnt dit extra jaloerse gedrag weer, omdat je dan weer op een rustiger oestrogeenniveau komt. Kun je dan weer lekker braaf plakken met je liefde zónder ruzie te maken om niets.

 

Wat wel misschien in je voordeel werkt als je weer eens jaloers uit de hoek komt snauwen: zeg gewoon dat het door je migraine komt. Want dat is vanaf nu dus écht bewezen.

 

Bron: AD

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com