Vrouw met mysterieuze migraine blijkt kogel in hoofd te hebben

 

Ik krijg hem maar niet uit mijn kop, dacht ze al steeds. En boy, hoe waar bleek dat te zijn. 

 

Het is wat hoor, als je ex alsmaar in je hoofd blijft zitten. Ik krijg hem nooit meer uit mijn lijf, roepen sommige vrouwen weleens. Maar bij deze dame was dat dus echt waar. 

 

Kijk, je hebt ook mensen die bijvoorbeeld een tattoo laten zetten. En met een tattoo blijf je ook heel onhandig zitten als het dan weer overgaat. 

 

O, wacht… misschien is zo’n tattoo dus wel bedoeld om harder aan je relatie te blijven werken! Omdat het anders zo’n gekras wordt op je lijf. Nou ja, dan is het wel handig. 

 

Maar dit was toch net even anders. 

 

‘Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn.’ Dat riep ze al vaker dan eerst. En hij wist dus allang hoe dat kwam, maar hij zei niks. Stuk verdriet. Hij deugde al nooit, want hij mishandelde haar al vaker. En de relatie was al veel langer een hoofdpijndossier door zijn agressieve gedrag. 

 

‘Heb jij soms een gaatje in je hoofd?’ vroeg ze weleens tijdens zo’n ruzie. 

 

‘Nee…, maar jij wel’, antwoordde hij dan. En dat vond ze al raar, maar ze dacht dat hij daarmee bedoelde dat ze gek was dat ze bij hem bleef. En dat was ze natuurlijk ook. Ze kreeg er ook steeds meer hoofdpijn van.

 

Schiet mij maar lek, dacht ze weleens als ze zijn gedrag probeerde te verklaren. En dat bleek hij dus gedaan te hebben. 

 

Pas toen een vriendin haar meenam naar het ziekenhuis, omdat de migraine maar bleef aanhouden – en ook omdat ze wat geheugenverlies begon te vertonen en moeilijkheden kreeg met praten – kwamen ze erachter.

 

 

Ze bleek een kogel in haar hoofd te hebben, maar kon zich niet herinneren dat ze was beschoten. Ze kon zich echter wel een ruzie herinneren en een aanrijding met een boom, waarbij het autoraampje was gesneuveld, het glas in haar gezicht was gekomen en zij bewusteloos was geraakt. Haar vriend zat achter het stuur en was meteen doorgereden naar zijn moeder om haar hoofdwond te verzorgen. Ja, ja…

 

Maar gelukkig gingen de agenten toch verder op onderzoek uit. En die kwamen erachter dat haar wapen weg was (en ik hoop ook héél erg dat ze dat nu ook weg gaat laten). Toen ze haar vriend daar graag even over wilden spreken, nam hij de benen. Hij schoot dus weer, maar nu de deur uit. En goddank is hij gevonden en is de kogel nu door de kerk. Meneer is veroordeeld tot 25 jaar cel en 5 jaar voorwaardelijk, omdat hij haar gewoon een kogel door d’r kop had gejaagd. Heel goed! 

 

Maar zij krijgt hem dus nooit meer uit haar hoofd. De kogel zit op een te gevaarlijke plek om hem te verwijderen, dus ze blijft achter met een blijvende herinnering aan haar ex. 

 

Weer eens wat anders dan een ring, tattoo of een mooie liefdesbrief, die je maar niet weg kunt gooien.

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke