Tagliata di mAnzo

Dit gerecht van dunne plakken entrecôte met ovengeroosterde venkel is perfect voor alle vleesliefhebbers onder ons. Nog een voordeel: je hebt het zo op tafel staan.

 

Dit heb je nodig

  • 4 venkelknollen
  • Roze peper
  • Venkelzaad
  • 3 eetlepels (acacia)honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • 800 gram entrecôte
  • 80 gram Parmezaan-schilfers
  • Zout en peper

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de venkelknollen en snijd ze verticaal in plakken van ongeveer 1 centimeter. Meng deze in een kom met de roze peper, het venkelzaad, de honing, de balsamicoazijn en acht eetlepels olijfolie. Rooster de venkel ongeveer een kwartier in de oven. Haal de venkel er dan uit, maar laat de oven aan voor het rundvlees.

 

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de entrecôte 4 minuten op elke kant. Zet de pan dan in de oven. Om het vlees medium rare te krijgen, haal je het er na 5 minuten weer uit. Dek het vlees vervolgens af met aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten. Snijd vervolgens in plakken van ongeveer 1 centimeter. 

 

 

Om mooie plakken te krijgen, is het slim om te werk te gaan met een lang, niet-gekarteld, scherp mes, en loodrecht op de spiervezels die door het vlees lopen te snijden. Besprenkel de plakken met de parmezaanflinters en peper en zout en serveer ze samen met de geroosterde venkel.

 

 

Door: Redactie Favor Flav

 

Big Mamma
€24,95
Good Cook B.V.