Lekker eten in Amsterdam

 

En nee, dit is niet alleen leuk in de zomer. In de herfst net zo.

 

Als je aan dit restaurant in Amsterdam denkt, denk je misschien in eerste instantie alleen aan de zomer. Fijn, groot terras aan het water. Vis, witte wijn, zonnetje op je snoet, happy, happy, happy. En ja, dat is ook zeker zo. Maar toevallig was ik hier laatst terwijl de regen in grote druppels uit de donkergrijs gekleurde lucht kwam vallen. En eigenlijk vond ik het er toen nog veel gezelliger dan in de zon.

 

Want binnen is het prachtig. Grote glazen ramen van de grond tot het plafond. Grote, comfortabele banken die in een halve cirkel staan, waardoor je gezellig met elkaar zit en ook écht even met elkaar bent. Je zit aan het water, en uitzicht op het water terwijl het regent is eigenlijk gewoon heel knus. En dan heb ik het nog niet eens over het eten gehad. Het is lang geleden dat ik zulke lekkere sushi heb gegeten (en ik heb in Hong Kong gewoond, dus dat zegt wat). En naast sushi kun je de lekkerste steak, vis en wijn nuttigen. Zoals je merkt, ik ben fan. Ook fijn: het ligt op nog geen vijf minuten rijden van de Ring A10, dus je bent er zo.

 

Heb je binnenkort een dagje Amsterdam op de planning staan? Dan is het zeker de moeite waard om even langs te gaan. Waar heb ik het nu toch de hele tijd over? The Harbour Club. Het water loopt me al in de mond terwijl ik dit schrijf, dus ik ga meteen maar even reserveren voor dit weekend. Misschien zie ik je daar! Groetjesss

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn