Vrouw breekt 110 botten door mislukte yoga­pose

 

Och, och, het zal je maar gebeuren…

 

Yoga. In de tijd dat ik het nog fanatiek beoefende stond dat nog voor ontspanning van lijf en geest. Maar ook dát lijkt in de huidige tijd van uitsloverij niet meer op te gaan.

 

Sterker nog: yoga lijkt nu ook al onder de levensgevaarlijke sporten te moeten vallen.

 

Sporten is gezond. En ook yoga valt onder sporten. Ik weet dat als geen ander, want ik kan me de inspanningen nog herinneren die het kostte om bepaalde houdingen onder controle te krijgen. En over de spierpijnen die dat af en toe opleverde, zeg ik helemaal maar niets.

 

Maar waar het vooral erg goed voor was, was voor de geest. De “levenswijze” yoga bracht zowel je lijf als je geest tot rust. Je ging anders in het leven staan als je het maar lang genoeg beoefende, zo werd gezegd.

 

En daar zit hem ook meteen de kneep, bij het volgende voorval.

 

Deze jonge vrouw ging namelijk niet anders in het leven staan, maar anders in het leven hangen! En daar moet je dus een beetje mee oppassen om het niet levensgevaarlijk te maken.

 

Het is in de yoga namelijk helemaal niet de bedoeling om de mindset van anderen ermee te beïnvloeden. Maar dat is dus wel wat deze jonge vrouw ermee voor ogen had. Alles voor de Instagramfoto, denkt men tegenwoordig vaak. En zo dacht ook dit arme kind, dat daar nu erg veel spijt van heeft.

 

Het zag er zo leuk uit. Aan de buitenkant van je balkon gaan hangen op de derde verdieping. Kijk eens wat ik kan zonder handjes! Maar vlak daarna is ze helaas drie verdiepingen naar beneden gelazerd, en nu kan ze niets meer.

 

Haar mindset blijft voorlopig even helemaal op nul, en als het meezit mag ze straks drie jaar lang gaan proberen om weer te leren lopen.

 

 

Toch heeft ze een knap record behaald waarmee ze misschien nog heel lang kan opscheppen op Instagram. Ze heeft namelijk erg veel “viewers” en ook nog eens 110 (van haar 260) botjes gebroken. Dat is een fantastisch record!

 

Alleen weet ik niet of de lotushouding nog haalbaar was voordat ze de grond bereikte, dus de foto van “erna” zal wel niet meer gepubliceerd worden. Daar helpt ook een filtertje eroverheen gooien niet meer, denk ik.  

 

Toch hoop ik dat ze maar snel weer mag herstellen, deze jonge vrouw. En dat ze daarna weer gewoon met beide benen op de grond gaat blijven.

 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke