Vroeger, toen in McDonalds nog asbakken stonden: zo zag dat er uit

 

Kun je je die tegelvloer nog herinneren? Kinderfeestjes bij McDonald’s? De eerste Happy Meal speeltjes? Of de Disney-verzameling?

 

Het eerste McDonald’s restaurant van Europa werd in 1971 geopend in Zaandam. Inmiddels zijn er meer dan 250 restaurants met een M in Nederland, wereldwijd zijn dat er 37.000. Kun jij je de tijd nog herinneren dat die griezelige clown je stond op te wachten bij de deur, dat er een asbakje op tafel stond en dat je een soort gefrituurde appeltaart kon bestellen bij de Mac?

 

Die nachtmerrie-clown bijvoorbeeld, wie is dat? Ronald mc Donald werd bedacht als mascotte voor het restaurant en volgens de marketing-afdeling is het een vriendelijke clown. Mensen die It hebben gelezen, of de film hebben gezien, denken daar anders over. Maar goed, er zijn wel Ronald mc Donald huizen, logeerhuizen voor het gezin van een ziek kind, dus dat is echt wel vriendelijk. Het zal die dikke lippenstift-grijns wel zijn…

 

 

 

Weg met de asbak

Die McDonalds apple pie is dus definitief van het menu gehaald, ongeveer rond de tijd dat de asbakken naar de kantine zijn verbannen en de afgrijselijke tegelvloer werd gesloopt. Die tegels mist niemand, maar die apple pockets hadden toch een flink aantal fans, die nu op internet gokken naar het recept van hun zoete snack. De jaren tachtig zijn in de mode en de muziek weer terug, dus misschien maken die appelhapjes binnenkort ook hun comeback.

 

 

Beeld: Bored Panda

 

Door: Redactie FavorFlav