Een heel wit huis? Geen haar op mijn hoofd!

 

Monique: Ooit hoorde ik iemand zeggen: ‘Als je kiest voor een witte vloer, dan kies je voor een werkster’. Precies! Een heel wit huis is niks voor mij, daar ben ik niet netjes genoeg voor.

 

In mijn huis vind je dus nauwelijks wit (een werkster heb ik overigens wel). Aan een witte bank zal ik nooit beginnen. Een witte vloer of een wit vloerkleed? Geen haar op mijn hoofd! Al mijn muren hebben kleur, net als alle meubels. Niet schreeuwerig, druk of fel, maar wel iets van een kleur.

 
Voor zes dingen maak ik een uitzondering, die moeten echt wit zijn. En dat zal nooit veranderen. Bovendien geven ze een mooi fris accent.

 

 

 

• Servies. Alles eet toch echt veel lekkerder van een wit bord. Ik heb borden in allerlei soorten en maten (rond en ovaal) maar de basis vormt het 365+ servies van Ikea.

Bord uit de 365+ serie van Ikea. 27cm doorsnede, €3,95

 

 

 

• Beddengoed. Ik kan het gewoon niet, slapen onder gekleurd beddengoed. Wit voelt fris en schoon. Liefst van 100% katoen, soms van linnen. Net als in een hotel. Ooit in een fijn hotel geslapen waar het beddengoed niet wit was?

Van lekker knisperend biologisch fairtrade katoen. Yumeko beddengoed vanaf €79,95

 

 

 

• Lampenkap. Lampenvoeten, hoe gekker hoe beter. Graag zelfs. Maar de kap is altijd wit. Je wilt toch dat een lamp licht geeft? De sfeer bepaal je met het soort lampenpeer en eventueel een dimmer.

Dikker dan een hamamdoek, dunner dan een handdoek: perfect! Baklava handdoek van Ottomania. 180 x 100cm, €29,95

 

 

 

• Kaarsen. Kandelaars heb ik in overvloed; kaarsen brand ik het hele jaar door. Favoriet zijn die van Ikea (jammer dat ze ze niet gratis bezorgen). Ze hebben zo’n handige gekartelde onderkant zodat ze altijd passen. En ze druipen niet.

Kaarsen Jubla van Ikea, €3,99 per 20 stuks

 

 

 

• Handdoeken. Graag dun en royaal, dan kom ik dus uit op hamamdoeken. Een smal gekleurd streepje mag dan best.

Dikker dan een hamamdoek, dunner dan een handdoek: perfect! Baklava handdoek van Ottomania. 180 x 100cm, €29,95

 

 

• Tafelkleden. Ik gebruik ze weinig, de oude witte damasten en geborduurde tafelkleden van mijn (schoon)moeder. Alleen bij etentjes en met kerst. Zelf wassen, daar begin ik niet aan. Ik prijs mij gelukkig met een wasserij op de hoek. Kost bijna niks om dat te laten doen. En je krijgt ze zo lekker gesteven en gestreken terug.

Tafelkleed van gewassen linnen. 145 x 350cm van H&M, €49,99

 

Liever geen wit? Kijk dan eens naar deze kleur!

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Beeld: Cocolapine Design. Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.