Aruba!

 

Maartje: Hoe je me gelukkig kunt maken? Door me (met echtgenoot) een week naar Aruba te sturen. Aruba, hoor ik je denken… Serieus? Ja! En wel om een paar belangrijke redenen. 1: de spierwitte stranden en het zachte azuurblauwe water. 2: de rust. Op Aruba hoeft niks. Kan niks. Aangezien het gewoon heel klein is en je in een paar dagen alles wel zo’n beetje gezien hebt (aard van het beestje: eerst echt alles moeten zien, dan pas chillen).

 

En op nummer 3: Aruba is het thuis van het Boardwalk Hotel, de leukste logeeroptie op het eiland dat, naast de allermooiste stranden, bekend staat om de vele Amerikanen en hun voorkeuren (dat is inderdaad niet per se heel positief). De Belgische tweelingzussen die het Boardwalk Hotel runnen, komen al hun hele leven lang op het eiland, kennen het op hun duimpje (er is toch meer dan je denkt! Mocht je daar nog over twijfelen, dan weten de zussen waarheen te gaan) en sloegen hun slag toen het terrein van Boardwalk vrijkwam, op een steenworp van het strand. Met smaak creëerden ze er een kleurrijk Arubaans paradijs bestaande uit een aantal casitas: vakantieappartementen groter, lichter en frisser dan thuis, rond het zwembad met zij-bubbelbadje, en de gezelligste plek op aarde voor een met-z’n-tweeën-drankje aan het eind van een stranddag. In iedere casita staat een Boardwalk Treasure Box: kleine houten doosjes met geplastificeerde (handig op het strand) kaartjes met de allerbeste tips van het eiland, aangepast aan de wensen van de gasten (gezinnen krijgen een ander doosje dan avonturiers of honeymooners, zeg maar). Uitleg nodig? Toch nog andere wensen? Behoefte aan een babbel? Kimberly en Stephanie (Kimmy en Fanny voor intimi) zijn je go-to-mensen.

 

Goed nieuws: er werd pas een stuk privéstrand geclaimd en er wordt as we speak gewerkt aan een (enorme) uitbreiding van het Boardwalk Hotel. Twee keer zo groot wordt het, met horeca op het terrein (dat is er nu nog niet, behalve als je een chef inhuurt die in je casita komt koken, een aanrader en zo geregeld).

 

Op 4: Het is ook het eiland van restaurant (lees: eetschuur boven het water) Zeerovers. Daarbij moet wel even gezegd worden dat je verder op Aruba niet per se heel lekker kunt eten. De meest geliefde tool in de keuken is de frietpan… Al wordt het steeds beter. Met stip de grote topfavoriet op het eiland, ondanks dat er ook hier voornamelijk gefrituurd wordt, is Zeerover. Je vis komt er recht uit zee via de frituurpan op je bord. In een plastic mandje. YUM. Want nee, het betreft in dit geval geen mega-vette, kleffe frituur – het is bij Zeerovers écht heel lekker. Bovendien is het er steevast ongekend gezellig. De eerste keer dat we er kwamen, meerden de vissers net aan en laadden ze hun vangst uit, een variété op zich. De tweede keer dat we er waren, was er livemuziek. De derde keer was het gewoon knettergezellig.

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.