Volgens experts moet je drie simpele dingen doen om succes te hebben

 

Zou je dit jaar ook eindelijk eens promotie willen? Die doorbraak meemaken in je carrière? Het nieuwe Google bedenken?

 

Dan weten wij wat je moet doen. Want een beetje dagdromen over wat je allemaal wilt in het leven is één ding, maar van die dromen werk maken, is een heel ander verhaal. Toch lijkt het niet ingewikkeld. Want uit onderzoek blijkt dat succesvolle mensen eigenlijk drie heel simpele dingen doen.

 

Allereerst: slaap genoeg.

Persoonlijk vind ik deze een grappige nu ik twee kinderen heb die ’s nachts graag melk drinken. Slapen klinkt voor mij als iets uit een ver verleden. Maar ja, wil je een beetje kunnen vlammen op het werk en helder kunnen nadenken, dan is slaap een must. Ga vroeg naar bed, ga niet het hele weekend naar de kroeg, sorry. Als je aan de top wilt komen dan zul je er wat late borrels voor op moeten geven. Stay focused en pak die 7 tot 9 uur per nacht. Minder slaap dan dit verlaagt je IQ, zo stellen experts.

 

Spaar.

Oké, deze vind ik persoonlijk ook grappig. Ik wíl wel sparen maar ik zie áltijd net weer een ander leuk jurkje of een paar laarzen dat o zo mooi aan mijn voeten zouden staan. Ik kán het niet: nieuwe kleding, nieuwe tas, nagels laten doen… Of: opzij zetten op een rekening. Saai. Zo saai. Maar goed. Als we aan kop willen komen en de concurrentie achter ons willen laten, dan spaar je voordat je uitgeeft. Investeer pas in je eigen bedrijf of je eigen idee als er ook al geld binnenkomt. Het gaat ook om doorzettingsvermogen en controle. Kun jij de verleiding weerstaan om nu die tas te kopen? Dan kun je over een jaar een nog veel mooiere tas kopen van je verdiende geld. Maar daar heb je wel een dosis geduld en zelfbeheersing voor nodig.

 

Maak optimaal gebruik van je brein.

Mijn favoriet van dit lijstje. Ontwikkel voor jezelf een positieve mindset. Denk niet: dit bestaat al, die kan mijn collega veel beter, hier doe ik een jaar over… Stop met mokken en piekeren en denk positief. Denk altijd dat je het kunt. Als jij het niet gelooft, wie dan wel? En ergens vól in geloven brengt je al halverwege. Verder: ’s ochtends is je brein het fitst, dus zorg dat je dan werk doet waarbij je moet nadenken. ’s Middags kun je beter samenwerken of meeten met collega’s, omdat je dan snakt naar wat sociale activiteiten. En ’s avonds kun je goed reflecteren op je werk, nieuwe doelen stellen en vooruit kijken naar de toekomst. Eventueel met een glas wijn.

 

O nee, dat mocht niet van nummer 1. Ach, succesvol zijn is mooi, maar hou het óók een beetje gezellig.

 

Door: Redactie Amayzine.com