Viral: is hummus wel zo gezond als we denken?

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: is hummus wel zo gezond als we denken?

 

Misschien komt het door m’n naam, waarschijnlijk niet, maar ik vind hummus heerlijk. Liefst die van de markt, met mango of aubergine of kleine stukjes feta. Mmm. Ook fijn: het is gezond. Vega, vezelrijk, voedzaam. Top. Nou, niet dus.

 

Op LinkedIn gaat deze post van food innovator Harro Schwencke viral:

 

 

Goed, nuance dus: hummus is niet altijd gezond. Maar ook niet altijd ongezond. Het verschilt nogal per hummusmerk en soort.

 

Mensen zijn verbijsterd. Reacties als ‘Ben in shock’ en ‘Had dit niet verwacht’ klinken onder Harro’s post. Ook schrijft een oplettende lezer: ‘In een klassiek hummusrecept hoort sowieso geen olie thuis… kikkererwten, tahin, citroensap en knoflook. That’s it.’

 

Harro’s boodschap is vooral: lees de etiketten kritisch door en ga nergens klakkeloos vanuit. Mocht je trouwens meer interesse hebben in dit soort misleidingen uit de supermarkt, check dan even @upfront op Instagram waar nog veel meer interessante voedingsfeiten staan opgesomd.

 

Door: Redactie FavorFlav