Veerle heeft eeuwig spijt…

 

Wie is de Mol is voorbij, stagiaire Veerle kijkt terug op de soms volslagen idiote theorieën waar ze in geloofd heeft .

 

Weten jullie nog dat ik in mijn vorige mollenpraat vertelde dat ik wat risico ging nemen? Dat ik van rij ging wisselen? Daar heb ik nu dus eeuwig spijt van. Thomas is de Mol! Thomas, mijn mol vanaf aflevering drie is de Mol. Daar zat ik dan met mijn mond open van verbazing. Ondanks de teleurstelling ben ik wel opgelucht dat we het eindelijk allemaal weten, want ik weet niet hoe het met jullie zat, maar ik hield het bijna niet meer. Thomas is de Mol, Sanne de winnaar en Jochem de verliezer. Jochem is dus echt zo naïef en mag naast de titel ‘verliezer’ ook de titel ‘hulpmol’ mee naar huis nemen. Het leukste aan de laatste aflevering vind ik altijd de verborgen hints die onthuld worden. Dan zie je maar weer hoe fanatisch doordacht dit spel is en in elkaar wordt gezet. Boeken die verwezen naar de musical ‘Soldaat van Oranje’ waar Thomas in speelde en muziek die je kon linken aan de mol. De tweeën waar ik het de hele tijd over had blijken dus helemaal geen hints te zijn en zo zijn er nu meer theorieën die volslagen idioot lijken:

 

  • Paracetamol
    ‘Sanne zei dat ze ziek werd van de attractie. Wil ze nu een paracetaMOL?’
  • Hermes
    ‘In de eerste aflevering verscheen twee keer de cijfercode 353. Dat is een Griekse cijfercombinatie voor Hermes. Als je Hermes op Google zoekt, verschijnt Diederik in de verwante artikelen. Dus hij is de Mol.’
  • Aardappels
    ‘Aardappels groeien onder de grond, mollen leven daar. Jeroen en Imanuelle schillen de aardappelen.’

 

Tunnelvisie, we trappen er allemaal in. Eén ding heeft ‘Wie is de Mol’ mij dit jaar geleerd: ik wissel nooit meer van mol op het laatste moment. Voor iedereen die Thomas als mol had, gefeliciteerd. Voor iedereen die er faliekant naast zat, volgend jaar weer een kans. Onze mollenradar staat op scherp. Wat vonden jullie van de finale? Zagen jullie Thomas als de Mol aankomen of viel je achterover van verbazing?

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu