Vandaag boeken we massaal onze zomer­vakantie

 

Dat wist je niet he? Maar vandaag, zondag 12 januari, is dé dag waarop we massaal een nieuwe vakantiereis boeken.

 

Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders gemiddeld 2,4 keer per jaar een reisje boeken. Wat ik nou zo geinig vind: 90 % van die reisjes wordt gereserveerd door vrouwen. En we hebben er ook steeds meer geld voor over, zo’n 1.800 euro.

 

Variërend van een camping in Tuitjenhorn, all-inclusive naar Turkije of een tour door Taiwan: je ziet Nederlanders werkelijk overal. Dat klopt ook wel, want we nemen ruim de tijd voor een vacanzione. Gemiddeld zijn we negentien dagen per jaar op stap. Dan kun je natuurlijk een boel zien en doen, of juist laten en lekker luieren.

 

In Huize Smit vallen we komend jaar van ons geloof en reizen we voor het eerst in jaren niet naar Italië. Maar wat dan wel? Er is ook zoveel leuks om uit te kiezen. De pubers willen “wel/niet” mee: als we besluiten om ver over de plas te gaan dan zijn ze er als de kippen bij. Maar dan heb ik het over het kaliber Japan, Bali of een roadtrip door Californië. Een kastelentour langs de beeldige Loire laten ze aan hun neus voorbijgaan. Ach, misschien verzinnen we nog wat spectaculairs dichtbij huis en stappen ze hossend in de auto voor een van de laatste echte vakanties met paps en mams.

 

Vind je het nou ook zo lastig om vandaag te beslissen waar je naartoe wil en zoek je nog wat inspiratie? Boek dan een dagtripje naar de Vakantiebeurs. Van 16 tot 19 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat is hartstikke leuk, want daar heb je de hele wereld binnen handbereik. En mensen die er verstand van hebben. Ook fijn!

 

 

Bron: Riksja travel

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit