Van der Laan en Woe – Thee

 

Ik hou van cabaret. Grapjes die nét over het randje zijn, woordgrappen, herkenbare grappen… 

 

Eerder schreef ik al over Patrick Laureij met zijn heel herkenbare sketch over de HEMA (waar we allemaal van houden) en de gigantische chaos bij de Kruidvat en de stress van de Blokker.

 

De laatste tijd zit ik YouTube af te struinen, op zoek naar de leukste filmpjes van Van der Laan en Woe. Helaas kan ik van Stanley en de Menzo’s weinig vinden — waar dit duo met Henry van Loon, Martijn Hillenius en Steef Hupkes cabaret mengt met muziek. Een echte aanrader en bij mij in de familie al jarenlang een vaste prik met Kerst.

 

Maar als duo zijn ze ook hilarisch – dit stukje gaat over alles, behalve een onschuldig kopje thee. Waar het wél om gaat, is hoe iedereen altijd maar aanstoot geeft aan alles wat wordt gezegd. En tsja… Dat is vaak wel zo. Natuurlijk is het helemaal in stijl: lekker overdreven. Hun volledige show, Alles Eromheen, is overigens een aanrader. Veel ervan staat op YouTube en ik kan je inmiddels vertellen dat je daar heel wat tijd aan kunt spenderen – en dat het zorgt voor veel hardop gelach.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer