Wat zal de ontgroeningscommissie van het Groningse studentencorps Vindicat zijn geschrokken van de persconferentie van Mark Rutte. Ontgroenen zonder alcohol! Hoe kun je een feut zich dood laten drinken zonder alcohol?

 

En ook nog ontgroenen op afstand. Hoe kun je digitaal een uurtje op het hoofd van een eerstejaars gaan staan? Wat zullen de leden van die commissie zich schamen tegenover hun vrindjes. Geen enkele zwaargewonde feut.

 

Zouden die leden van de Partij voor de Toekomst dat gekonkel, dat geroddel en dat geruzie allemaal zonder alcohol hebben gedaan? Het maakt in ieder geval geen erg nuchtere indruk.

 

Henk Krol (eerst lid VVD, toen lid 50plus en nu lid Partij voor de Toekomst) beloofde dat hij de ruzies achter zich zou laten. Helaas had hij zijn collega-Tweede Kamerlid, Femke Merel van Kooten (eerst Partij van de Dieren, toen groep Femke van Kooten, daarna Partij voor de Toekomst, nu partijloos) vergeten te vertellen over zijn fusie met de partij van Henk Otten (eerst Forum voor Democratie, toen Groep Otten, nu Partij voor de Toekomst).

 

Nee, dan Jan Nagel, die is tot op het bot loyaal (eerst PvdA, toen Leefbaar Hilversum, toen Leefbaar Nederland, vervolgens  PRDV en OOKU en tenslotte 50Plus). Hij wilde weer voorzitter worden van 50Plus, en vroeg dus zijn medekandidaten zich terug te trekken en begreep niet dat zij niet gelukkig waren met deze actie.

 

Ken je die reclame? “Mama, komt papa vanavond wél thuis eten?” “Nee lieverd, hij moet weer lid worden van een politieke partij.”

 

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar Trump kraamt al die onzin uit zonder een druppel drank. Hij heeft een geheel nieuwe betekenis gegeven aan het begrip “geheelonthouder”. Hij gebruikt geen alcohol, hij gebruikt geen drugs en hij gebruikt zijn hersenen niet.

 

Trump kwam van de week tegenover een interviewer te zitten die niet losliet toen Trump vertelde dat Amerika het ongekend goed doet in de bestrijding van corona. Trump liet daarbij een onbegrijpelijke statistiek zien. De interviewer legde Trump uit dat in de Verenigde Staten het aantal besmettingen en het aantal doden schrikbarend hoog is. Wat zei Trump toen?
“Ja maar het gaat toch niet om het aantal slachtoffers?” Hij zei het echt.

 

De trainers van de jonge turnsters geven toe dat zij wel degelijk onder invloed waren toen zij die jonge meisjes uitscholden en sloegen. Onder invloed namelijk van de Oost-Europese methode die zo veel succes bracht daar. Vanmorgen in de Volkskrant vertelde een van die turnsters dat zij jaren geleden had geklaagd over het gedrag van haar trainer (“Vet varken, rot op met je dikke kop en je snotlijf.”). Het bestuur van de bond vond dat allemaal niet erg genoeg om erop te reageren.

 

Zo beweren Willem Engel en Lange Frans ook dat zij niets gebruiken. Klopt, net als Trump gebruiken zij echt niets. Willem Engel is de aanvoerder van de groep ‘Coronawaanzin’ die zegt dat die ziekte een verzinsel is en die de maatregelen van de overheid zelfs vergelijkt met de Holocaust. Vergeleken daarbij is Lange Frans een lieverd. Hij vindt het doodschieten van Mark Rutte misschien wel een goed idee, maar hij gaat dat zelf niet doen (“Maar ik kan wel goed schieten hoor.”)

 

Je zou bijna vergeten dat dit vooral de week was van die enorme explosie in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Het land verkeert in een economische crisis, onder andere door de opvang van ruim een miljoen Syrische vluchtelingen, maar vooral veroorzaakt door een totaal corrupte regering. Inwoners van Beiroet vroegen om maar geen geld te sturen naar Libanon, omdat dat geld toch verdwijnt in de zakken van de machthebbers.

 

Wat leven wij dan in een gelukkig land, dat wij ons druk kunnen maken om Henk Krol, Vindicat en Lange Frans. 

Door: Nico van de Berg

Nico stond na zijn studie Engels voor de klas en hij eindigde zijn carrière als rector. Maar de liefde is niet over nu hij pensionado is, want hij duikt nog regelmatig in de Engelse literatuur. Dit wisselt hij af met het luisteren van muziek, met hier en daar een poging om zelf de gitaar te bespelen. Als fervent krantenlezer en nieuwskijker houdt hij voor ons de week bij.