Alles wat je over CBD olie wil weten

 

Ik heb al eerder geschreven over dat ik niet de allerbeste slaper ben en ook dat ik best bereid ben om daar wat experimenten voor uit te voeren om te kijken of dat de nachtrust bevordert.

 

Nu is weinig slapen natuurlijk wel een probleem, maar mijn hersenen werken ook niet bepaald mee. Want altijd als ik wakker word, sta ik meteen aan. Hersenen. Maken. Overuren.

 

En die hersenen blijven maar overactief totdat ik diep in de nacht van vermoeidheid in slaap val. En dan word ik tussen 6 en 7 uur wakker en begint het riedeltje opnieuw. Dus toen bedacht ik me: dat slaaptekort, dat kan ik nog wel aan, maar ik moet proberen meer m’n rust te vinden als ik wakker ben. Leek me een logische oplossing.

 

Toen kreeg ik als tip om CBD-olie te gebruiken. Net als bij zovelen was mijn eerste reactie: geen wiet in m’n lichaam. Ik ben nooit een blower geweest (al heb ik dat ook wel als tip gekregen voor het slapengaan) en het idee om stoned op de bank te hangen trekt me ook niet erg. Maar ook al komt CBD-olie wel van de wiet-, hasj- en hennepplanten, de stof die je normaal gesproken stoned maakt – THC – zit er niet in. CBD werkt dus alleen ontspannend.

 

Nou, dan maar eens de proef op de som nemen. Van tevoren las ik even wat voor positieve uitwerkingen CBD-olie allemaal zou hebben en toen was ik om. Een aantal voorbeelden:

 

  • Kan bijdragen aan een goede geestelijke balans
  • Helpt bij innerlijke onrust (die was voor mij het belangrijkst)
  • Bevordert je concentratievermogen en het geheugen
  • Helpt bij een betere leerprestatie
  • Helpt bij moeheid en vermoeidheid (yes, die wil ik ook)
  • Goed voor hart en bloedvaten
  • Goed voor je lever 

 

Nou, er zijn nog véél meer pluspunten, maar dit vond ik al genoeg. Op naar de Holland & Barrett, schrikken van hoe duur die olie is (voor rond de dertig euro had ik ‘m), toch kopen en op het bankje.

 

Mijn ervaring? Ik werd er oprecht héél ontspannen van. Ik heb een film opgezet en kon echt genieten van het even helemaal niets doen, en vooral van de mindere drukte die ik in m’n hoofd had. Dat het je concentratievermogen zou kunnen bevorderen, dat is bij mij in ieder geval écht niet het geval. Inmiddels gebruik ik twee keer per week die CBD-olie, maar één keer ging het mis.

 

Toen ging ik last-minute (na die olie) toch even het terras op met een vriend van me. Nul. Concentratie. Ik was heel zen hoor, daar niet van, maar niet het gezelligste gezelschap. Dus ik hou het binnenshuis. Maar als jij last hebt van stress of kun je net zoals ik je hoofd niet heel goed leegmaken of ontspannen: probeer dit. Echt.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer