Unresolved Mystery: Faith Hedgepeth

 

Deze week een iets ander verhaal, want helemaal ‘unresolved’ is-ie niet meer. En gelukkig maar.

 

 

Iets meer dan een maand geleden, op 16 september 2021, werd eindelijk iemand gearresteerd voor haar moord. En eerlijk: ik had het echt totaal niet meer verwacht, dat er echt iemand zou opdraaien voor deze gruwelijke moord, maar alsnog zijn er veel vragen over de hoe, wat en waarom, want degene die uiteindelijk is gearresteerd was in eerste instantie helemaal geen verdachte.

 

Als ik het had moeten voorspellen, dan had ik ook een heel ander iemand in gedachten als dader. Nou goed, laten we maar beginnen: de moord op studente Faith Hedgepeth, geboren op 26 september 1992 in Warren County, North Carolina. Een leergierige leerling met goede cijfers, een cheerleader en lid van veel clubs op school. Het was dan ook geen verrassing dat Faith na haar diploma ging studeren. Dat deed ze met een volledige beurs, aan de University of North Carolina. Helaas heeft ze haar studie nooit kunnen afmaken: toen ze in 2021 in het derde jaar zat, werd ze door een vriendin dood gevonden in haar appartement.

 

Ze was meerdere malen op haar hoofd geslagen door een groot, bot object (wat later een lege drankfles bleek te zijn) en er werd bij haar ook sperma en mannelijk DNA gevonden. Ze werd eerder die ochtend voor het laatst levend gezien, toen ze terugkwam van een avondje uit in een nachtclub. Toen was ze met haar huisgenoot.

 

Wat deze zaak zo apart maakte, was ten eerste het briefje dat bij Faiths lichaam werd gevonden. Daarop stond: ‘I’m not stupid, bitch, jealous.’ Daarnaast kwam er ook een telefoongesprek naar boven van de avond dat Faith voor het laatst gezien werd. Ze had een vriendin gebeld zonder dat ze het doorhad, een broekzaktelefoontje die naar de voicemail ging, en die was behoorlijk verontrustend. Het is niet goed te horen wat er precies wordt gezegd, maar experts zeggen Faith te horen huilen, een andere vrouwenstem zeggen ‘I think she’s dying’, waarop een mannenstem reageert met ‘Do it anyhow.’ Je kan die voicemail hier luisteren.

 

Veel ogen waren gericht op de huisgenoot van Faith, genaamd Karena Rosario (bijnaam: Rosie). Met haar was ze naar een bar genaamd The Thrill gegaan, waar ze Rosario’s ex tegenkwamen (Eriq Takoy Jones). Om 2.38 uur in de ochtend werden de twee meiden gezien terwijl ze naar hun huis gingen, maar dat is niet het laatste teken van Faith: om 3.40 uur krijgt Brandon Edward, ook een ex van Rosario, een sms’je van Faith: ‘Hey b. can you come over here please. Karena needs you more aha. You know. Please let her know you care.’

 

Drie minuten later krijgt hij nog een sms’je met het woord ‘than’ erin. Drie kwartier later, om 4.27 uur in de ochtend, verlaat Rosario het appartement, om vervolgens rond 11 uur ’s ochtends weer terug te keren — en dan ontdekt ze het lichaam van Faith. Wat is er in die tussentijd gebeurd en waarom ging Rosario ervandoor? Zij belde het alarmnummer, maar dat gesprek is ook zo… Raar. Luister zelf maar. Experts zijn van mening dat het een neptelefoontje is, dat Rosario doet alsof.

 

En heel eerlijk: ik dacht dat ook. De vriendschap tussen de twee huisgenoten bleek niet allemaal koek en ei en dat leek te komen door jaloezie vanuit Rosario’s kant. En dan ook nog dat briefje, dat is toch allemaal iets te toevallig? Maar toen werd in september dit jaar een arrestatie verricht. Miguel Salguero-Olivares, 28 jaar, moet binnenkort voorkomen voor de moord op Faith. Hij werd gelinkt door een DNA-match, maar was daarvoor nog niet eerder in beeld in deze zaak.

 

De politie heeft zelf ook gezegd dat er nog véél vragen zijn over deze zaak waar de komende tijd antwoorden op moeten komen. Wil je er meer over lezen? Check het hier. Voor mijn gevoel weet haar huisgenoot alsnog veel meer dan dat ze loslaat, maar hopelijk krijgen we daar binnen niet al te lange tijd eindelijk antwoord op.

 

Beeld: abcnews.go.com

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer