QuesAdilla tonijn

 

Op Big Fat Friday is het tijd voor quesadilla’s met kaas. Heel veel kaas. Oh, en tonijn!

 

 

Dit heb je nodig

Voor 1 quesadilla

  • Een halve rode ui
  • 1 blikje tonijn
  • 2 el mayonaise
  • Zout en peper
  • 2 wraps
  • 3 volle handen geraspte kaas
  • 1 tomaat
  • Jalapeño-pepertjes (om erbij te serveren)
  • Optioneel: salsa (saus) en guacamole

 

Zo maak je het

Snijd eerst de halve rode ui in kleine stukjes en doe in een schaaltje. Laat vervolgens het blikje tonijn uitlekken en doe dit ook in het schaaltje. Meng de tonijn met mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Beleg een wrap met de tonijnsalade en geraspte kaas. Snijd de tomaat in plakken en leg de plakjes op de wrap. Leg de andere wrap hier bovenop, leg de quesadilla in de pan, druk hem aan en bakken maar. Bak de quesadilla enkele minuutjes en draai hem dan voorzichtig om, zodat beide kanten krokant worden en de kaas goed smelt. Wanneer hij klaar is, haal je hem eruit en snijd je de quesadilla in 4 stukken. Serveer met jalapeño-pepertjes en saus (optioneel).

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares