Trouwen met een spook?

 

 

We doen tegenwoordig alles om onze prins op het witte paard te vinden. Maar de Ierse Amanda Teague, een vrouwelijke Jack Sparrow imitator, had hier geen zin meer in. Ze besloot te trouwen met een piratenspook – genaamd Jack. Hij komt uit Haïti en werd in de 18e eeuw geëxecuteerd voor zijn misdaden. 

 

Het leeftijdsverschil doet haar niks. Ook al heeft ze vijf kinderen met haar ex-man, ze laat weten dat ze nog nooit zo’n sterke band met iemand heeft gehad. Het is dan ook net als elke andere relatie. Ze daten, ruziën en hebben een gezond seksleven. 

 

Volgens Amanda is het hun piratenband die hen bij elkaar bracht. Toen hij met het voorstel kwam dat ze ‘echt bij elkaar’ konden zijn, is ze een speurtocht begonnen naar onderzoek dat laat zien dat dat dus inderdaad vaker gebeurt. Maar ‘mensen durven er niet snel over te praten’. 

 

Jack blijkt een sterke geest te zijn die dingen kan verplaatsen, lichten kan laten flikkeren en radio’s aan en uit kan zetten. 

 

Maar alleen daten en seks was niet genoeg voor Amanda. Ze wou een echte verbintenis aangaan met hem. En zo gezegd, zo gedaan. Een traditionele trouwdag werd gepland. Met witte jurk en al. Maar wel op internationale wateren waar het huwelijk legaal zou zijn. Ze trouwden op een boot met familie en vrienden aanwezig. Een medium werd ingehuurd om het ‘Ja, ik wil’ te laten uitspreken en er stond een piratenvlag op de plek waar Jack stond.

 

Ik ben nu dus zéér benieuwd hoe de kus van de bruid en bruidegom eruit zag. Tja, ieder zijn eigen. Maar mijn wenkbrauwen staan nog steeds ver omhoog na het lezen van dit verhaal. Wat jij? 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn