Hollands uitwaaien

 

Maartje: Hallo appelige januarimaand van vrijwel niks. Geen feestjes, geen geld, guur weer en het lijkt nog een eeuwigheid tot de zomer. De remedie? Uitwaaien aan de waterkant, lekker ongecompliceerd. Drie Hollandse adressen waar dit meer dan goed kan.

 

Key West Beach House, Utrecht (1)

Centraal gelegen, want Utrecht, en reuze handig als je met de auto bent, want pal (en toch ook weer niet) naast de snelweg. Precies zo’n plek om met vrienden af te spreken die na jullie studie door heel Nederland zijn neergestreken. Klinkt nu misschien nog niet voor iedereen heel aantrekkelijk, maar het wordt beter, veel beter: het Key West Beachhouse staat namelijk aan het zandstrand dat bij de Haarrijnse Plas hoort. In de zomer is het water zwembaar en het hele jaar door is het strandgevoel – ook al is het hartje Nederland – optimaal. Dankzij de brede veranda die uitkijkt op het strand van de plas en dankzij de gezellige strandtent die Key West Beachhouse is. De inrichting is, zoals het gros van de leukste strandtenten, industrieel cool: lange bar met toffe print, check. Industriële lampen, check. Krijtbord, check. Chesterfields, metalen barkrukken, een vintagestoelenratjetoe: check check check. Op het menu een charcuterieplank, burgers, surf & turf, een hele goede vegaoptie en uiteraard verse vis. Voor het kroost is er een speciaal kindermenu (met voor, hoofd, na).
 

Winter Lodge, Noordwijk (2)

Als je één ding doet op een saaie winter(zon)dag, laat het dan een strandwandeling en aaneengesloten een bezoekje aan (Winter) Lodge zijn, op het strand van Noordwijk. De zijkas van de strandtent die in de zomer bekend staat als De Branding, staat in de winterperiode vol met knusse hangbanken en zitjes, al dan niet naast een boom of onder een afdak (alles in de kas), een pracht van een open keuken en overal (tafel)haardjes. We kunnen kort zijn: zolang het nog koud is, is Lodge the place to go.

Het Badpaviljoen, Domburg (3)

Domburg is een knap dorp en een van de beste dingen van dit dorp aan de Zeeuwse kust moet het Badpaviljoen zijn. Het werd gebouwd in een periode dat Domburg in opkomst was als kuuroord voor de rijksten in Europa, in een redelijk ver verleden. Die rijkdom heeft niet doorgezet en een aantal andere villa’s en kasteeltjes is inmiddels alweer verdwenen. Het Badpaviljoen bleef. Het statige pand ademt historie en onderging de ene na de andere verbouwing. Het resultaat mag er zijn: tegenwoordig is er een groot lounge terras – de perfecte plek voor een cocktail en fingerfood met zicht op de Zeeuwse Noordzee. Neem er tijd voor een uitgebreide lunch of diner: het plateau schaal- en schelpdieren is om over naar huis te schrijven. Een lokaal voor ontbijt, lunch, koffie en diner.

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

http://www.bartsboekje.nl
http://www.keywestbeachhouse.nl/#key-west
http://www.winterlodge.nl/mobile/index.php?site=1
http://www.hetbadpaviljoen.nl/menu/lunch/