Sonja: We zijn er nog steeds niet klaar mee, met die mooie kleur. Sterker nog: de achtervolging zet nog even door, Franska!  Groen (fluweel) in huis blijft populair!

 

Sinds ik het verfijnde interieur van restaurant The Jane in Antwerpen onder ogen kreeg, kan ik groen (fluweel) niet meer loslaten. Niemand minder dan Piet Boon kreeg de eer om hier een unieke stijl neer te zetten. Ik ben zelden zo geobsedeerd geweest door een stoeltje. Na een lange zoektocht bleek het speciaal op maat gemaakt voor dit project, was dát even een tegenvaller!

Maar goed. Groen dus. Na jaren heb je dan eindelijk besloten dat het ook jouw kleur is. Die wand ga je tackelen en ook grootmoeders kastje moet eraan geloven. Je staat in de winkel en dan… zie je dat er wel meer dan vijftig tinten groen zijn. Vreselijk toch?! Hoe moet je hier nou het perfecte groen uit kiezen? Dan is een beetje kleurervaring best handig. Ondergetekende heeft inmiddels al heel wat groene wandjes langs zien komen en graag deel ik de allermooiste met jullie. Wil je alsnog iets meer zekerheid? Histor geeft je dertig dagen kleurbedenktijd. Een uitkomst, want je kunt binnen die dertig dagen kosteloos een nieuwe kleur kiezen als-ie je niet bevalt.

Ook verfmerk Flexa komt de twijfelende consument tegemoet met deze handige app waarbij je je telefoon of tablet op de plek houdt waar de kleur moet komen en je zo live kunt zien hoe de kleur staat. Klik hier om te kijken hoe het werkt.

 

Deze top 5 van groenkleuren hebben op meerdere meubels en muren laten zien dat ze een blijvertje zijn. Hier kun je never nooit de mist mee ingaan. De allermooisten!

1. ‘Early Dew’ (Flexa)

2. ‘Leem Groen’ (Karwei)

3. ‘Geordend’ (Histor)

4. ‘Green Smoke’ (Farrow & Ball)

5. ‘Sage Green’ (Little Greene)

Sonja heeft nog meer inspiratie verzameld op Pinterest klik hier

Op zoek naar nog meer groen in huis? Klik dan hier

 

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.