Het feestje van de dag

 

De scholen gaan weer zoetjes aan beginnen, maar voor het zover is, moeten we eerst de meivakantie overbruggen

 

Waar die normaal volgepland zou staan met Koningsdag vieren, naar het zwemparadijs, logeren met de nichtjes en misschien nog wel een dagje Efteling, kunnen we nu niet zoveel. Dus hoe gaan we dat aanpakken? Mijn dochters vinden het zelfs jammer dat ze geen schoolwerk hebben, want hoe kom je dan de dag door?

 

Nu heb ik iets bedacht. Elke dag ligt er een envelop op hun kussen met daarin het feestje van de dag. De ene dag is dat met een klein pop-uptentje in de achtertuin slapen, de volgende met een bootje dat we huurden over het Haarlemse Spaarne varen, een andere dag houden we een marshmellowfeestje boven een vuurtje in de achtertuin en weer een andere dag maken we een lange fietstocht met picknick en houden we een ouderwetse Hollandse spelletjesmiddag op het parkje waar we aan wonen. En o ja, op een echt mooie dag rollen we stucloper uit die we insmeren met groene zeep, waar ze dan in bikini heel hard overheen kunnen glijden.

 

En dan zou het me zomaar niets verbazen als ze aan deze vakantie met warmere herinneringen terugdenken dan aan die meivakantie op Ibiza.

 

Liefs voor jou,
May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach