De 6 gekste dingen die wel helpen tegen kalknagels

 

Ze zijn heel vervelend en zien er eigenlijk gewoon niet uit als je met blote voeten in je slippertjes loopt.

 

 

 

Heus, je gaat er niet dood aan en je hoeft er eigenlijk ook niet voor naar de huisarts. Iedereen kan een kalknagel oplopen, ze worden veroorzaakt door een schimmelinfectie en zijn dus besmettelijk. De nagel kan verkleuren, vervormen en doet soms ook pijn. Ik zal je de plaatjes besparen maar ik kan me zo voorstellen dat je de kalknagel graag in je schoen wil verstoppen, terwijl ze juist een beetje lucht en ruimte nodig hebben.

 

Je kunt ze prima zelf behandelen met producten die je bij de drogist koopt, maar die zijn vrij prijzig aangezien je die moet blijven gebruiken totdat de aangetaste nagel helemaal is uitgegroeid. Dat kan zomaar een jaar duren. Er zijn ook goedkopere huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die de moeite waard zijn om te proberen. Dit zijn de 6 gekste dingen die schijnen te helpen tegen kalknagels:

 

1. Vicks Vaporub

Smeer je nagels in met Vicks Vaporub, de zalf die zo scherp ruikt naar menthol en die je op je borst smeert als je verkouden bent.

 

2. Schuurpapier

Je kunt de nagel met een stukje fijn schuurpapier ‘schoon’ vijlen en dat papiertje gooi je na gebruik weg om besmetting te voorkomen. Herhaal deze behandeling elke 3-4 weken. Dit werkt trouwens ook bij wratjes.

 

3. Lampenolie

Breng dagelijks na het wassen een beetje lampenolie op de kalknagel aan en na een paar maanden is de kalknagel weg. De schimmel gaat dood door de olie die je heel eenvoudig met een wattenstaafje aanbrengt.

 

4. Groene zeep

Je zou twee keer per dag een klein beetje groene zeep onder je nagel moeten doen.

 

5. Knalrode nagellak

Deze vind ik echt wel bijzonder… In spotgoedkope rode nagellak zit blijkbaar een stofje dat een kalknagel doet verdwijnen. Zo zie je meteen niks meer van die lelijke nagel. Kijk, zo heb elk nadeel ook weer z’n voordeel.

 

6. Listerine

Dat spul waar je normaalgesproken je mond mee spoelt schijnt ook te werken. Tweemaal daags met een watje op je nagel deppen dus.

 

Garantie tot de voordeur, maar het is de moeite waard om te proberen, nietwaar? Of heb jij een beter idee?

 

Bron: Omaweetraad.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit