Tip van de
Ziggo-monteur

En het heeft helemaal niets met onze apparaten of verbindingen te maken. Hoewel… misschien zie je wel grappige dingen als je de tip opvolgt.

 

Probleempje met de televisie. We kregen hem ineens niet meer aan. Met geen enkele mogelijkheid. Ik begin uiteraard weer m’n voor de hand liggende riedel af te draaien. A: dat het vroeger veel handiger was. Niks afstandsbediening, niks kastjes ertussen, niks wifi, Ziggo, Horizon, Apple-tv, recorders en later-afspeelders, niks achtentwintigduizend snoeren en weet ik wat allemaal nog meer. Nee, gewoon één stekker aan één snoer en één aan- en uitknop. Als je een andere zender op wilde zetten gewoon een andere knop, had je meteen een loopje. Bij storing een klap erop en hij deed het weer. En B: dat we toch in 2019 leven, hoezo moet dan alles zo ingewikkeld zijn en hoezo hebben we dan nu nog snoeren nodig, hoezo niet wireless en hoezo hier en hoezo daar.
 

Enfin. Ziggo gebeld. Aardige mevrouw aan de lijn. Omdat er onlangs een nieuw pakket geïnstalleerd was bij ons (huh? Ik weet van niks, niemand gezien) was het gratis, dus ze zouden iemand sturen. Dezelfde dag. Top! Komt er een heel aardige jongen. Die uiteraard het ding in twee minuten weer aan de praat heeft, maar vervolgens de hele wereldproblematiek en wat dies meer zij begint door te nemen. Waarbij er een onderwerp was dat een aantal keer terugkwam. De gezondheidszorg en alle pillen die iedereen slikt, die helemaal vol met gif zitten. Dat je gewoon aan de wiet-olie moet en dat dat overal tegen helpt.

Alsof ie ervoor betaald werd. Zo fanatiek. Zelfs bij het weggaan aan de deur kwam hij er nog een keer op terug. Waarop ik toch een paar dagen later een vriendin die vroeger apotheker is geweest vroeg wat zij ervan wist. Ze wist van het bestaan, kende zelfs mensen die het maken voor hun vrouw of man, maar of ik er nou wel of niet aan moest en of het echt een wondermiddel was kon ze niet zeggen. En daarbij laat ik me natuurlijk ook niets vertellen, maar het intrigeert me intussen wel. Meer ook niet hoor.

 
Oh ja, wat ik even helemaal vergeet was, die TV, want daar ging het eigenlijk om. Hij bleef het dus de hele tijd dat de meneer daar stond te oreren doen. Pas toen hij weg was kwamen we erachter dat we wel beeld hadden, maar dat alleen het geluid het nog niet deed. Hum. Ook wel leuk trouwens, een paar dagen zonder tv. Heerlijk rustig.

 
Maar nu de hamvraag: zal ik nou wel of niet opnieuw Ziggo bellen? Of zal ik voor de zekerheid eerst nog wat verder in die wiet-olie duiken? Straks komt dezelfde monteur. Wil ik wel beslagen ten ijs komen. Wie weet er iets van? Jij toevallig?

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska