Tip tip tip: Anne with an E op Netflix

 

Is een goede dramaserie op dit moment wat mist in jouw Netflix-lijst? Nou, dan heb ik dus heel goed nieuws voor je, want Anne with an E is wat je zoekt. 

 

Hij komt op 3 januari op Netflix, maar dat is dus al seizoen 3. Dus tot 3 januari kun je even een inhaalslag doen.

 

Ik maakte pas geleden kennis met deze Anne en vroeg me af waarom we elkaar niet eerder hebben leren kennen. Er zit een positief puntje aan, want nu hoef ik niet lang te wachten tot het volgende seizoen.

 

Seizoen één en twee staan al op Netflix, maar ik zal alvast wat van het plot vertellen. Spoiler coming up, ja. Verrassend genoeg gaat het dus over Anne (met een E op het eind), en het speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. Dat betekent ook dat de kostuums supermooi zijn, mensen zichzelf vervoeren met paarden en het landschap maakt dat ik meteen een enkeltje naar het Canadese platteland wil boeken, want daar is de serie opgenomen.

 

In het eerste seizoen adopteert een koppel een kindje, het is een jongetje. Maar wanneer de nieuwe vader dit jongetje komt ophalen bij het weeshuis lijkt er toch het een en ander te zijn misgegaan. In plaats van dat er een jongetje op hen wacht, is daar namelijk een meisje: Anne. Dat is dus schrikken en de klik gaat ook niet helemaal organisch in het begin, maar we zijn dus inmiddels bij seizoen 3, dus je kan wel gokken dat de familie Anne uiteindelijk goed opneemt.

 

Want in het derde seizoen is ze 16 jaar, wil ze weten waar ze vandaan komt en wil ze haar biologische ouders opzoeken. Ook dat, het blijft immers een dramaserie, gaat niet zonder slag of stoot. Anne with an E werd in eerste instantie als een limited serie de markt opgebracht, maar bleek zó’n succes dat een tweede seizoen niet kon uitblijven. En een derde duidelijk ook niet.

 

Grappig dat in Nederland de serie (nog?) niet echt ontdekt is, maar ik vind ‘m echt wel een aanrader. Én heel anders dan andere series op Netflix, want ik kan ‘m niet echt met iets vergelijken. Maar hou jij van mooie kostuums, een beetje (boel) drama op z’n tijd en ook nog eens van series over vroeger? Check Anne with an E.

 

Door: Redactie Amayzine.com