Over fruitvliegjes, cursussen en Kim Kardashian

 

Tineke moet op cursus dus heeft helaas even geen tijd om zich te verdiepen in guppies, fruitvliegjes of Kim Kardashian.

 

Wat er soms allemaal voorbijkomt op mijn computerscherm?!? Pfff …

 

Zo las ik een tijdje geleden dat Kim Kardashian weleens toe was aan erkenning, en dat heette dan nieuws. ‘Ik zing, acteer en dans niet, maar ik ben niet lui,’ zei ze er voor de zekerheid bij. En ze heeft gelijk, natuurlijk. Dat is best een boel erkenning waard! En waarom ze die niet krijgt is mij dan ook een raadsel, maar omdat ik het te druk heb kan ik helaas niets voor haar doen. Ik kan haar hooguit aanraden om wat publiciteit te gaan zoeken en dan maar hopen dat ze de erkenning, voor wat ze allemaal doet, alsnog gaat krijgen. Ikzelf moet echter op een werkgerelateerde cursus, dus heb nu even geen tijd voor haar.

 

Al zou ik haar best graag helpen, hoor. Echt waar. Ik ben volgens een facebooktest namelijk een pleaser. Ik ben alleen nog niet toegekomen aan de cursus ‘nee zeggen en voor jezelf opkomen’ die me vervolgens werd aangeraden.

 

O, hé… zou dat misschien ook iets voor Kim zijn? Een cursus? Ik zag laatst de training ‘persoonlijke effectiviteit voor de introverte professional’ voorbijkomen en die lijkt me nou reuze geschikt voor haar. Of de training ‘Jezelf verkopen… Hoe pitch ik mezelf in een paar minuten.’ Ik krijg dat soort cursussen namelijk voortdurend aangeboden, terwijl ik er helemaal geen behoefte aan heb. Ze sturen die bende dus gewoon naar de verkeerde!

Want zeg nou zelf: Onlangs kreeg ik de cursus ‘intuïtief koken’ voorgeschoteld. Ik, die al jaren intuïtief kookt?! Sterker nog: ik zou die cursus zelfs kunnen geven. ‘Hebt u honger? Ga dan eten!’ Meer kan het niet zijn, toch?

Zo las ik dat mannelijke fruitvliegjes lange tijd zonder slaap kunnen na de seks. Ja, ja… fruitvliegjes wel!

 

Maar misschien denk ik te simpel. En misschien dat ik daarom een tijdje terug ook niks kon met het nieuwsbericht dat guppies een sterk verschillende persoonlijkheid schijnen te hebben. Ik weet gewoon niet wat ik daaraan heb. Zelfs al is het dan wetenschappelijk onderzocht. En zo las ik laatst ook dat mannelijke fruitvliegjes lange tijd zonder slaap kunnen na de seks. Ja, ja… denk ik dan. Fruitvliegjes wel! Maar verder kom ik niet.

 

En terwijl ik nu dus alles weet over guppies en fruitvliegjes word ik steeds onzekerder over mezelf. Ik moet maar eens zo’n training ‘worden wie je bent’ gaan doen, denk ik. Die schiet ook steeds over mijn beeldscherm.

 

Alleen zou ik dan niet weten als wie ik me moest inschrijven. Want wie ben ik nou eigenlijk? Of wie denk ik wel niet dat ik ben? Nou ja… ik heb in elk geval nog niet zoveel bereikt als Kim Kardashian. Dat weet ik wel zeker!

 

 

Bij veel van wat ze dagelijks tegenkomt filosofeert én associeert Tineke (schrijfster/moeder/fotograaf/toneelregisseur/echtgenote) erop los.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs