Lekker ding!

 

Krijgt Tineke eens een complimentje…

 

Een vriendin appte me onlangs een leuk bericht. Ga snel kijken op Facebook!, zei ze. Iemand heeft onder jouw column gezet: Zóo, dat ziet er lekker uit!
Een blinde, zeker? appte ik nog terug. Maar ik ging natuurlijk wel snel kijken! Mijn vriendin weet namelijk dat ik een hekel heb aan de foto die bij mijn columns staat. Ik stoor me aan de dichtgeslagen ogen – waarop weer duidelijk te zien is dat ik nooit van de mascara af kan blijven – en ook wel aan die ietwat overdreven lach. Maar ja… ik sta eigenlijk altijd raar op foto’s. Zelfs als daar dus een fotoshoot aan vooraf is gegaan. Het lukt gewoon geen enkele fotograaf om mij een beetje behoorlijk vast te leggen. Ik lijk altijd eerder iets ernstigs te mankeren dan dat ik nog op mezelf lijk. Maar omdat Franska allergisch is voor mopperen – en dat op de redactie dus ook zwaar verboden is – zit er dan maar één ding op: niet zeuren en snel verder scrollen.

 

Maar goed… het ziet er dus blijkbaar tóch lekker uit, en iemand heeft nu zelfs de moeite genomen om dat eronder te zetten, als ik mijn vriendin mag geloven. Ik ga dus snel kijken en negeer voor het gemak even de hele rits met smileys die ze (ook nog) bij haar bericht heeft geplaatst.

 

 

IK WERD ER VERLEGEN VAN. TOT IK ZAG WAT ER AAN DE HAND WAS…

 

Het was trouwens wel even zoeken, want er is best veel te zien op de Facebook-pagina van Franska.nl. Voor ik het wist had ik dus anderhalf uur zitten lezen over bloemen, boeken, vakanties, vriendinnen, Frits, Flo, Londen en Ties. Maar uiteindelijk vond ik het wel. Dat ziet er lekker uit… het stond er echt! En meer. Mmmm… stond er ook nog. En: ziet er goed uit, smakelijk, heel lekker, en meer van dat soort berichten. Ik werd er verlegen van.

Tot ik zag wat er aan de hand was…

 

Om mij een plezier te doen hadden ze nu een keer een andere foto bij mijn column geplaatst. Bij het verhaal over de taartjestraditie hadden ze niet mijn prentje geplaatst, maar een foto van een overheerlijke (andere) taart. En daaronder werd dus niet gereageerd op mij (of mijn verhaal), maar op dat lekkere plaatje vol slagroom en vruchten. Er werden recepten uitgewisseld, bakpogingen gedaan en resultaten gedeeld, en inderdaad… dat zag er allemaal erg smakelijk uit! En bij die vriendin van mij loopt nu waarschijnlijk nog steeds de mascara over de wangen van de pret hierover. Hm… jammer dat ik daar niet even een foto van kan maken en die op Facebook kan zetten.

  

Bij veel van wat ze dagelijks tegenkomt filosofeert én associeert Tineke (schrijfster/moeder/fotograaf/toneelregisseur/echtgenote) erop los.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs
Beeld: The Perfect Wedding