Zijn tweelingen samen succesvoller?

 

Tweelingen schijnen samen vaak extra succesvol te zijn. Kijk maar naar Otten en Baudet, Mattie en Wietze, Peppi en Kokki en de dames Maywood. Of… waren dat geen tweelingen? 

 

Nou ja, in elk geval is het zo dat als je ergens hetzelfde over denkt, of dezelfde dingen nastreeft, dat je dan eerder kans van slagen hebt dan wanneer je het alleen aanpakt. Ben je dan ook nog letterlijk uit hetzelfde hout gesneden dan is de kans natuurlijk groter dat je er hetzelfde over blijft denken, en dat je bovendien met dezelfde bagage aan een klus begint. Logisch dat je dan al snel allebei slaagt in wat je wilt doen. Je hebt dezelfde eigenschappen, bent onder dezelfde omstandigheden opgegroeid en hebt dezelfde kansen gekregen. Lukt het dan de één, dan lukt het de ander meestal ook wel. En samen is de kans op succes dan ook twee keer zo groot. 

 

Ga je samen balend tóch naar de training, naar school, het kantoor of de les, dan deel je het leed en stimuleer je elkaar. Je voelt je nooit helemaal alleen op weg naar succes. Ik noem de broertjes De Boer, Mulder, Ekkel, Pieck en Anker. Of de meisjes Kessler, Olsen en Greenbush. Samen één, zullen we maar zeggen. 

 

Die laatsten (Lindsey en Sidney Greenbush) speelden in de serie Het Kleine Huis op de Prairie. Ze waren al één, maar ze speelden daarin ook nog samen de rol van de kleine Carrie Ingalls. Net als de Olsentweeling Marie-Kate en Ashley die samen de rol van Michelle speelden in de serie Full House. Gaat altijd goed, want ze zullen al snel dezelfde handelingen op dezelfde manier verrichten, en in uiterlijk leken ze ook als twee druppels op elkaar. Zo maakten zij samen één iets tot een groot succes. 

 

‘Je kunt alles worden’, geven wij onze kinderen mee. Alleen tweeling natuurlijk niet. Een tweeling bén je. 

 

Maar daar denken de dames Julia Bergman en Sofia Hagenlöv uit Zweden anders over. Zij hopen op succes door samen een tweeling te worden. Qua IQ schieten ze al lekker op, maar aan de rest moet nog een beetje worden gesleuteld. Kijk maar op de plaatjes. 

 

En of het een succes wordt, dat is nog onbekend. Als ik zie wat er is gebeurd met Samantha de Jong, nadat ze graag een tweeling wilde vormen met Barbie, dan houd ik mijn hart vast voor deze dames. 

 

Overeenkomsten zijn fijn. En je overeenkomsten herkennen maakt blij.

 

Kijk maar naar deze foto die de hele wereld overgaat. 

 


 

Maar ik denk dat geen van deze twee vrolijkerts zich had willen laten opereren om op elkaar te lijken. Succesvol zijn vergt meer dan tweeling worden hoor. En dat is ook precies de reden waarom ik Doutzen Kroes ooit met klem heb afgeraden om zich door middel van operaties te laten verbouwen tot een kopie van mij. Je moet er toch niet aan denken wat ze dan allemaal was misgelopen.

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke