FRANSKA X PHILIPS

Tijdens het EK is de Airfryer van mijn man

 

In Huize Smit snacken we graag tijdens het voetbalkijken. Mijn meneer staat erom bekend dat hij de lekkerste hapjes van de buurt bakt.

 

 

Het speelschema zit al weken op de koelkast geplakt, zijn oranje gelukshirt hangt al klaar. Het EK is ook in Huize Smit wel een dingetje. Mijn meneer is, laat ik het zo zeggen, nogal een voetbalfan. Zelfs als hij beneden zit te kijken en ik ben boven op zolder, dan hoor ik aan het ‘oeh’ en ‘aaah’ hoe de wedstrijd verloopt. En als WIJ niet met een doelpunt voor staan en ZIJ dus slecht spelen, dan heeft dat ook effect op zijn humeur.

 

Waar hij dan wel weer hartstikke blij van wordt, is van iets lekkers uit de nieuwe Philips Airfryer XXL die hij van mij als kerstcadeau heeft gekregen. Bitterballen, vlammetjes, kaassoufflétjes, daar draait meneer inmiddels zijn hand niet voor om. Hij staat hier in de straat bekend als Mister Airfryer omdat hij in de rust van de wedstrijd ook de lekkerste zelfgemaakte hapjes tevoorschijn tovert. Wat dacht je van zelfgemaakte Haarlemse worstenbroodjes, sappig gebakken Cancun kippenpootjes of krakend gegrilde polentapuntjes alla Parmigiana? Helemaal niet moeilijk want hij maakt ze zo in zijn Airfryer waarmee je niet alleen gezonder kan frituren, maar ook kan bakken, braden en grillen.

 

 

De hele buurt staat in de rust dus hier voor de deur te dringen. Geen probleem hoor, want deze XXL-versie kan dat makkelijk aan. Mannen willen hun speeltjes nu eenmaal zo groot mogelijk en omdat je deze niet hoeft voor te verwarmen gaat het ook heel snel. Dankzij de Rapid Air technologie – die zorgt voor warme lucht van boven en onder – kan hij met gemak heel snel een schaal vol zalige snacks klaarmaken. De krokante kippenvleugeltjes en zoete aardappelfrietjes worden dus nog net niet over de schutting doorgegeven. Helemaal omdat het niet alleen goed smaakt, maar ook nog eens gezond is. Omdat je in hete lucht bakt is het veel minder vet dan in een traditionele frituurpan en het scheelt ook weer vieze geurtjes in huis. Als hij gekookt heeft, doe ik de afwas. Dat is zo gepiept want de Airfryer is in een handomdraai weer schoon, klaar voor de volgende wedstrijd.

 

Je snapt dat hij de komende weken maar met twee dingen bezig is: hoeveel doelpunten Memphis Depay gaat scoren en wat hij in de rust voor snacks gaat maken. Soms krijg ik het gevoel dat mijn meneer meer van zijn Airfryer houdt dan van mij. Heel soms dan hè…

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit