Tijd voor taart!

 

 

Als ’t om taart gaat, kun je ons uiteraard om een boodschap sturen: we maakten een selectie van 5 wel heel erg lekkere exemplaren…

 

 

1 Op naar Grunn!

De naam zegt het al: de lekkerste appeltaart vind je in de Appeltaartfabriek. Als je binnenkomt in de Groningse Folkingestraat ruik je het al. Heerlijk! Er hangt ook een heel gezellig ambachtelijk sfeertje bij deze kleinste appeltaartfabriek van Nederland. Ze hebben er drie soorten appeltaart: De Original, De Caramel Pecan en De Chocolate Chip. Gewoon alle drie proberen.

Folkingestraat 51, Groningen

 

2 Zeeland here we come

Verrukkelijke taartjes, koffie, thee en heerlijke high tea. De Juf vind je in een schattig straatje in Middelburg en is een echte aanrader als je een zoetekauw bent. De taartjes worden gemaakt waar je bij staat.

Sint Janstraat 32, Middelburg

 

3 Richting Rotterdam

Gevestigd in Dordrecht, Rotterdam en binnenkort ook Breda: Coffeelicious. Ze maken er superlekkere Amerikaanse taarten zoals de red velvet cake, oreo cake (mmm!) en de white chocolate & raspberry cake. Topper is ook de Coffeeliciouscake met ananas en banaan. Kijk voor de adressen op de site.

 

4 De baksels van Léonie

Wat doe je als je jarenlang te horen krijgt dat je zulke heerlijke taarten kunt bakken en dat je daar iets mee moet doen? Juist. Léonie leerde van haar Franse moeder de fijne kneepjes van het vak en besloot na al die aanmoedigingen een eigen zaakje te beginnen in Amsterdam: Baksels. Je kunt er ook gewoon één taartpunt kopen of meteen opeten of uiteraard een hele taart bestellen. De allerlekkerste? De framboos-cheesecake brownie.

Bilderdijkstraat 201, Amsterdam

 

5 Zusje van

Je hebt Rode Rozen & Tortilla’s (vast genoemd naar het prachtige gelijknamige boek van Laura Esquivel), het cateringbedrijf, én je hebt Rode Rozen & Taartjes, het zusje. Daar ligt de focus, je snapt ’m al, op patisserie. Ze maken er onder andere prachtige feesttaarten voor jarigen, worteltaart, cheesecake, red velvet cake en chocoladetaart. En heb je eters maar geen zin om een toetje te bedenken, maken ze dat ook voor je. Panna cotta bijvoorbeeld of tiramisu.

Verwersdijk 116, Delft

 

Beeld: News Groningen, Christine Reehorst (beeld van Coffeelicious).