Thomas Markle laat van zich horen na het Oprah-interview

 

Dat Meghan en Harry niet bepaald vrienden hebben gemaakt met hun tell all interview bij Oprah, dat moge duidelijk zijn. Maar aan de andere kant, met vrienden als prins Charles en Thomas Markle heb je geen vijanden meer nodig.

 

Nee, die ben je liever kwijt dan rijk, zeker aangezien Oprah heeft onthuld dat het in geen geval Queen Elizabeth of Philip was die de veelbesproken uitspraak heeft gedaan over de huidskleur van Archie. Dan blijven er eigenlijk maar twee opties over: prins William of prins Charles. En tsja, dan is prins Charles wel de meest logische optie…

 

Van je vader moet je het hebben dus, ook in het geval van Meghan. Haar vader, Thomas Markle, was gisterochtend te gast in Good Morning Britain (die man laat ook geen kans onbenut om van zich te laten horen volgens mij) en daar zei hij over het interview: ‘We maken allemaal fouten, maar ik heb nog nooit naakt pool gespeeld of mij verkleed als Hitler — zoals Harry deed.’

 

Je verkleden als Hitler, die is behoorlijk lelijk inderdaad. Maar naakt pool spelen, tsja, dat moet iedereen toch lekker zelf weten? Sowieso vind ik dit als reactie een beetje raar. Meghan zei zich verraden te voelen door haar vader en dan is dit zijn antwoord? ‘Ik pak best wel veel dingen behoorlijk lelijk en slecht aan, maar hé, ik zal nooit als Hitler verkleed komen bij een themafeestje.’ Eehh, oké?

 

Natuurlijk werd ook de uitspraak over Archies huidskleur besproken en daar vond meneer Markle ook een hele hoop van. Om te beginnen vond hij de Britse royals he-le-maal niet racistisch en had hij veel respect voor hen. Nee, het zat juist anders: Los Angeles en de hele staat Californië zijn hartstikke racistisch.

 

Ligt het aan mij of is dit ook weer een behoorlijk non-antwoord? Sowieso heeft het, mocht het waar zijn, toch helemaal niets met het verhaal te maken of LA/Californië racistisch is? Rare vergelijking, wat mij betreft.

 

Maar goed, die Thomas Markle heeft ook weer zijn zegje gedaan en zijn fifteen seconds of fame kunnen verlengen. Zal Meghan hier nog op reageren? Reken er maar niet op.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer