Wat de Britse media van het interview vonden

 

Tsja, je weet wat ze zeggen: there’s two sides to every story. Dus ja, ook bij dat van Harry en Meghan versus The British Royal Family.

 

 

 

Wat nou echt de waarheid is, daar gaan we waarschijnlijk nooit helemaal achterkomen. Het interview dat vannacht plaatsvond met niemand minder dan Oprah Winfrey maakte al voordat het werd uitgezonden veel los. The Firm, The Institute — hoe je het ook noemt — maakte zich behoorlijk druk: zouden ze serieus vuile was gaan buitenhangen? 

Dus het lijkt erop dat de tegenaanval daarom al eerder werd ingezet. Zaterdag maakte Buckingham Palace bekend een intern onderzoek te gaan verrichten naar aanleiding van beschuldigingen richting Meghan Markle. Zij zou haar personeel weggepest hebben. Opvallende timing wel, om dit naar buiten te brengen, een dag voordat het interview wordt uitgezonden.

 

Nog opvallender is dat het lijkt alsof Meghan zelf niet betrokken wordt bij deze onderzoeken. Dus of er echt sprake zal zijn van een wederhoor, dat valt nog maar te bezien. Het ziet er wel naar uit dat de (tegen)aanval is geopend op Meghan Markle, en in mindere mate op haar man Harry.

 

En door het interview van gisteren zal dat alleen nog maar meer worden. De Britse tabloids en veel mensen op het internet zijn dan ook niet mals over de uitspraken van Meghan bij Oprah. Er wordt vaak gezegd ‘dat ze actrice is’, dus dat dit gewoon weer een rol is die ze aanneemt.

 

Toegegeven: een paar uitspraken die ze vannacht deed lijken niet helemaal op waarheid gebaseerd te zijn. Zo vertrouwde ze Oprah toe dat de Britse royals haar hadden geadviseerd om misschien maar met acteren door te gaan, omdat er niet genoeg geld zou zijn om ook voor haar te zorgen. Nu is dat natuurlijk niet waar, want als er iets is waar je je geen zorgen om hoeft te maken is het wel om het feit dat of de royals er daar een beetje warm bij zitten.

 

Dat zou betekenen dat dit alleen werd gezegd puur om haar te kwetsen en buiten te sluiten. Wat natuurlijk kan, maar de Britse tabloids en media geloven dat niet en zien het als één van de vele pogingen om het koningshuis zwart te maken.

 

Ook zei Meghan Markle in het interview dat hun ‘echte’ bruiloft drie dagen voor het mediaspektakel plaats had gevonden, ergens buiten. Klein detail: outdoor weddings zijn niet bindend in Engeland. Dus óf de wet geldt niet voor hen omdat ze royals zijn óf er klopt iets niet aan het verhaal. De Britse tabloids zijn er — niet bepaald verrassend — al over uit: dit is een poging van Meghan om te laten overkomen dat ze helemaal niet geeft om al die luxe, geld en overdreven media-aandacht. Dat ze eigenlijk een vrouw is die dat niet nodig heeft en genoegen neemt met een ceremonie die slechts uit haar en Harry bestaat.

 

Zal dat dan een leugen zijn geweest? Volgens de Britse media zit het hele interview vol leugens. Zo stelt Meghan dat ze Harry nog nooit gegoogeld heeft en vrijwel niets wist van zijn familie. Nu is dit de enige leugen die mij ook sterk lijkt, aangezien iedereen die ik ken elke Tinder date al behoorlijk online onderzoekt, laat staan wanneer je een letterlijke prins ontmoet. Maar goed, het kan natuurlijk wel.

 

Dan het laatste: de hele reden waarom ze bij Oprah aanschoven. Zal dat dan echt om het geld draaien? Naar verluidt hebben ze er tussen de 7 en 9 miljoen (!) dollar voor gekregen. Ze gingen naar Amerika om een rustiger en anoniemer leven te leiden, dan lijkt dit inderdaad een opvallende keuze — Oprah is nou niet bepaald jezelf in de luwte zetten. En als er dan ook nog eens een geldbedrag van dit formaat bij komt kijken, is het misschien niet zo gek dat mensen gaan twijfelen aan de oprechtheid en de gedachte achter dit tell all interview.

 

Ook Harry komt er niet helemaal goed vanaf, trouwens. Royal insiders vinden het niet kunnen hoe hij praatte over zijn verstandhouding met William en vader Charles. Zeker wat betreft zijn broer; doordat hij deze uitspraken heeft gedaan, in een interview op tv, hebben veel mensen het idee dat het Harry is die hun relatie voorgoed heeft verpest. Daarnaast valt het ook niet heel lekker dat Harry toe heeft gegeven dat als Meghan er niet was, hij nooit weg was gegaan bij de royal family. Mark my words: dat gaan ze hen allebei ook niet in dank afnemen (maar uiteindelijk zal Meghan ook hier wel weer als de slechtste uitkomen).

 

Het einde tussen deze vete lijkt nog lang niet in zicht. Sterker nog: hij lijkt eigenlijk pas net echt begonnen. Hoe het echt zit zullen we nooit helemaal weten, maar als beide partijen de vuile was buiten blijven hangen, krijgen we misschien wel een iets beter beeld. Maar wat er nou allemaal van waar is…

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer