The Queen, de tas en de code

 

Niet alleen ik ben de beste vrienden met m’n tas. The Queen kan er ook wat van. 

 

Als er iets is wat koningin Elisabeth altijd bij zich heeft, is het een tas. Ze doet werkelijk niets zonder dat ding. Dat ze ‘m meeneemt als ze ergens een lintje door moet knippen of een staatshoofd moet ontvangen, dat snap ik wel. Maar dat ze haar tas ook bij zich draagt als ze in haar eigen paleis bezig is, dat is mij een raadsel. Misschien zet ze ‘m zelfs op haar nachtkastje als ze gaat slapen?

 

Maar wat blijkt? Die tas meesjouwen, dat doet her majesty dus met een reden. Volgens de royaltywatchers onder ons doet ze dat om via haar tas met haar medewerkers te communiceren. Het is dus eigenlijk een soort geheimtaal.

 

Normaal gesproken hangt ie aan haar linkerarm, zodat ze de rechter kan gebruiken om handen te schudden, haar lippenstift te refreshen of lekker met je te babbelen. Vindt ze je gezellig dan zet ze de tas pardoes op de grond om zo even de tijd voor je te nemen. Maar als ze geen zin meer heeft om met je door te praten, dan moet je oppassen. Want dan hangt ze de tas aan haar rechterarm. Code voor ‘op naar de volgende gesprekspartner’.  En o wee, als de tas op tafel wordt geparkeerd, dan wil hare majesteit het liefst rapido de kamer uit.

 

Ik ben benieuwd aan welke arm heur tas hing toen kleizoon Prins Harry met het nieuws kwam dat hij met zijn Meghan wat afstand van de royal family wil nemen. Misschien wilde ze hem er wel een flinke mep mee verkopen?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit