Zo maak je het
Doe de koriander in een vijzel en stamp tot je een fijn poeder hebt. Voeg de chili’s toe en stamp tot je een fijne pasta hebt. Hierna volgt de rest van de ingrediënten. Stampen, stampen, stampen tot je geen stukjes meer ziet en alles een fijne pasta is. Heb je geen vijzel of ben je een beetje lui? Je kunt alle ingrediënten ook gewoon in je keukenmachine gooien en hakken tot een currypasta.
De curry
Zet een wok op laag vuur en verwarm hierin 2 eetlepels kokosmelk tot er olie op de bovenkant verschijnt. Mix de currypasta door de olie en laat 1 minuut pruttelen. Voeg de kip toe en roer tot de kip wit kleurt. Voeg de rest van de kokosmelk toe. Zet hierna het vuur hoger. Voeg de palmsuiker en vissaus toe en laat alles inkoken tot een dikke, romige saus. Haal van het vuur en voeg de kafir lime leaves toe (bewaar er een paar voor versiering op het bord). Serveer er rijst bij.