SHIT!

 

Beatrijs: Ik weet niet hoe vrolijk jij gisteren in de pot keek, maar op
12 april had je toch echt je eigen poep eens in het zonnetje moeten zetten. Want onze drollen hadden hun eigen dag.

 

12 april is Nationale Poepdag. Why?, denk ik. Waarom is dat nodig? Maar het is natuurlijk een manier om de aandacht te vestigen op het belang van een mooie drol. Want je poep zegt meer over spijsvertering en gezondheid je dan je misschien zou denken. No shit, Sherlock!

 

Ik checkte daarom de site van de Grote Organisator achter deze belangwekkende dag, de Maag Lever Darm Stichting. Op zoek naar meer informatie of evenementen – ik had op z’n minst de Nationale Poepquiz of Het grote Diarree der Nederlandse Kwaal verwacht, maar niets… Niets! Nou ja, twee zinnetjes:
Ieder jaar organiseert de Maag Lever Darm Stichting nationale Poepdag, om het belang van achteromkijken te benadrukken. In 2017 is Nationale Poepdag op woensdag 12 april.

 

Ik had mijn drollen toch een mooiere dag gegund

 

Dan organiseer je dus een Nationale Dag, dóe je er vervolgens NIETS mee. Ik had mijn drollen toch een mooiere dag gegund.
Ik hoop (hoop!) dat de organisatoren van de Dag van de Pindakaas (22 januari), Handdoekdag (25 mei) of de Nationale Koffiedag (8 september) dat beter aanpakken.

 

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.