Team Tompouce

 

 

Ik heb er ook zo een. Een ‘mamil’. Een ‘middle aged man in lycra’. Met andere woorden: een meneer in een wielrenpak…

 

Minstens twee keer in de week verdwijnt mijn meneer voor een paar uur op de pedalen. Lekker een stukkie fietsen en uitwaaien. Wordt ie blij van. Ik kan dan twee keer in de week heel hard lachen. Om dat wielrenpakje, want laten we eerlijk zijn, da’s best een dingetje.

 

Ik snap dat het allemaal strak moet zitten om toch een paar seconden sneller te kunnen fietsen. Want een beetje fietser houdt exact bij hoeveel tijd hij kwijt is aan zijn rondje. Die van mij in ieder geval wel. En helemaal nu de Tour de France gereden wordt, denkt hij dat hij een echte Tom Dumoulin is.

 

Om hem nou een beetje te helpen om dat gevoel vast te houden heb ik een nieuw wielrenshirtje voor hem gekocht. Met dit Team-Jumbo-Visma-shirtje van HEMA is het toch net of ie naast onze Tom in het peloton meefietst?

 

Maar misschien gaat ie nog harder in deze. Voor de echte vent die wielrent: Team Tompouce. Klinkt Frans dus perfect voor de Tour nietwaar?

 

Beeld: Hema

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit