Ooit van een ‘mamil’ gehoord?

 

Nee, dit is geen net ontdekt exotisch visje. Of een apensoort uit het tropisch regenwoud. Het zit gewoon thuis bij mij op de bank.

 

 

Definitie van een mamil: een middle-aged man in lycra. Op z’n Hollands: een man van middelbare leeftijd in een (te) strakke fietsbroek. 

 

En het is me wat, zo’n man op de fiets. Iedere week gaat ie samen met z’n fietsmaatje Hendrik de paden op, de lanen in. Als twee ware wegpiraten rijden ze op die smalle bandjes door de polder en de duinen. Heerlijk vinden ze het. En ze komen altijd moe maar voldaan weer thuis.

 

Alleen een beetje jammer van die outfitjes. Zo staat zo’n kek wielrennerspakje nog wel een beetje bij zo’n klein sportief Italiaans wielrennertje. Die komt zelfs nog weg met een paarse variant. Maar hé, dat zijn de Italianen. Hun Nederlandse collega’s moeten dat maar niet doen. Paars. Hoe komen ze erbij. Ik denk dat wij vrouwen dan en masse onder tafel rollen van het lachen.

 

Want hoe je je best ook doet, zo’n fietspak is natuurlijk niet sexy, in wat voor kleur dan ook. En al helemaal een man van middelbare leeftijd. Zie je het al voor je, die broek? Hoef ik je dus niet uit te leggen. Maar goed. Meneer en Fietsmaat hebben een uitgebreide collectie lycra pakjes waar ze uit kunnen kiezen. De ene nog strakker dan de andere. Mijn favoriet is die uit de Italiaanse Chiantistreek met de bekende zwarte haan ter hoogte van de billen. Over het stuur gebukt wordt die haan twee keer zo groot. Want dan rekt de lycra natuurlijk lekker mee.

 

Dus mocht je zondag twee mannen voorbij zien fietsen, eentje met een enorme haan op z’n bips? Dat is de mijne. Ik hoop dat ie ook zijn helm draagt. Vind ik ‘m nog mooier! 

 

Maar goed. Zijn fietsbroek is de tegenhanger van mijn enorme vleeskleurige bangmaker voor onder mijn feestjurk. Daar schrok hij dan weer heel erg van. Zo houden we elkaar een beetje bij de les.

 

Sexy is anders…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit